KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINJETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta
Meso očistite od masnoće, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine, pa ih natrljajte na meso.
U vreloj masti u tiganju pecite meso oko dva minuta sa obe strane. Potom ga izvadite, umotajte u papir za pečenje natopljen mašću i stavite u pleh za pečenje. U istu mast stavite luk isečen na listove i sipajte pivo, sve promešajte pa prebacite u pleh u kome se već nalazi meso za pečenje.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Deset minuta pre nego što meso izvadite iz pleha, skinite papir i vratite da dobije hrskavu koricu. Pre sečenja ostavite da odstoji 30 minuta i pospite origanom, a služite uz prilog po želji i crveno vino.
Potrebno je:
- kg svinjskog vrata
- 250 ml tamnog piva
- kašičica suve majčine
- dušice
- kašičica
- suvog origana
- 50 g crvenog luka
- 1/2 kašičice bibera
- so
- 2 kašike mast
AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANjIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)
DARKO Miličić, proslavljeni srpski košarkaš i osvajač NBA prstena, oglasio se komentarišući udarne političke teme u Srbiji.
07. 05. 2024. u 12:54
NOVI ŠOKANTNI DETALjI TRAGEDIJE U SKADRU: Alma videla grozan prizor, pa otišla po decu i skočila u smrt
TRAGIČAN događaj u Skadru, gde je Alma Arazi izvršila samoubistvo skočivši sa troje dece reku Bojanu, šokirao je ne samo albansku javnost, već i ceo region.
07. 05. 2024. u 12:15
PEVAČICA NAJVEĆA PODRŠKA: Ovo je žena Si Đinpinga - prati ga svuda, a pomogla mu je kao što niko nije (FOTO)
KINESKI predsednik Si Đinping stigao je u Evropu prvi put posle pet godina. Juče je sleteo u Pariz, a osim Francuske, posetiće i Mađarsku i Srbiju.
06. 05. 2024. u 12:36
Komentari (0)