KROMPIRIĆI U ČILIJU: Uživajte u pinkatnom i sočnom ukusu

Jovana Vasić

12. 03. 2025. u 13:30

Evo brzog recepta za inovativan i ukusan obrok koji će brzo postati jelo kojem se vraćate kad god ne znate šta biste.

КРОМПИРИЋИ У ЧИЛИЈУ: Уживајте у пинкатном и сочном укусу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 350 g krompira
  • 1/2 kašičice maslinovog ulja
  • 1/2 manje glavice luka
  • 1/2 kašičice čilija
  • 50 g rendanog kačkavalja ili mladog sira
  • začini po želji

Priprema:

Krompir isecite na četvrtine, pa stavite da se kuva dvadesetak minuta, dok ne omekne, ali se ne sme raspadati.

Procedite krompir. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje, dodajte na sitno iseckan luk i dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte krompir i čili pa dinstajte oko pet minuta, uz stalno mešanje. Pospite narendan sir preko krompira, poklopite i skinite s vatre. Ostavite da stoji oko minut, dok se sir ne otopi, pa pospite začinima po želji.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju