NAJAVA NOVOG "PAKETA": Bajden prvi put pred članovima američkog kongresa

I. S.

28. 04. 2021. u 22:20

PRVO obraćanje članovima američkog Kongresa šefa Bele kuće Džoa Bajdena, bilo je juče planirano kao obelodanjivanje sveobuhvatnog paketa pomoći, vrednog 1.800 milijardi dolara.

НАЈАВА НОВОГ ПАКЕТА: Бајден први пут пред члановима америчког конгреса

Foto AP

Reč je o novčanoj podršci američkim porodicama i obrazovanju, saopštila je juče Bela kuća. Po rečima visokih zvaničnika američke administracije, "predsednik se direktno zalaže za donošenje zakona za suzbijanje policijskog nasilja".

Novi paket, koji zajedno sa ranijim planom za obnovu infrastrukture i otvaranje novih radnih mesta, iznosi gotovo nestvarnih 4.000 milijardi dolara predstavlja, kako se ističe u obrazloženju, investiciju u američku budućnost.

PODRŠKA OD POREZA

PLAN podrške za američke porodice, finansiran je kroz podizanje najviše granične poreske stope na 39,6 procenata za najbogatije Amerikance. Porez na prihode od investicija, poznat kao kapitalna dobit, gotovo se udvostručuje za Amerikance koji zarađuju više od milion dolara.

Najnoviji plan podrazumeva da će se za obrazovanje i brigu o deci, tokom naredne decenije, potrošiti hiljadu milijardi dolara iz državne kase. Osim toga, 800 milijardi dolara usmeriće se za poreske olakšice porodicama sa srednjim i niskim prihodima, saopštila je Bela kuća.

Planovi potrošnje "reinvestiraju u budućnost američke ekonomije i američkih radnika, i pomoći će nam da nadmašimo Kinu i druge zemlje širom sveta", navodi se u Bajdenovom govoru. Da bi obezbedio sredstva za ovaj plan, šef Bele kuće predložio je temeljnu reorganizaciju američkog poreskog sistema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!