KAMALA HARIS "CARICA ZA MIGRACIJE": Predsednik SAD Bajden kaže da je najkvalifikovanija za tu ulogu

D. D. S.

26. 03. 2021. u 14:31

AMERIČKI predsednik Džozef Biden (78) postavio je potpredsednicu Kamalu Haris (56) za "caricu migracija", kontrolu migracija na južnoj granici. Usred ogromnog priliva useljenika, Bajden je rekao da joj daje "težak posao", ali da je ona "najkvalifikovanija osoba za to".

КАМАЛА ХАРИС ЦАРИЦА ЗА МИГРАЦИЈЕ: Председник САД Бајден каже да је најквалификованија за ту улогу

Foto: Tanjug/AP

Situacija na američkoj granici sa Meksikom preti humanitarnom katastrofom, pošto je broj pristiglih znatno porastao otkad je Bajden stupio na dužnost. Posebno zabrinjavaju stotine maloletnika bez pratnje odraslih koji su završili u američkom pritvoru.

Od januara je administracija Bajdena preokrenula politiku odbijanja dece bez pratnje, odlučivši da ih smešta u starateljske porodice u SAD. Ali, ta politika je dovela do velikog porasta ilegalnih migracija. U februaru su američki carinici priveli više od 100.000 ljudi duž južne granice, za čak 28 procenata više od prethodnog meseca.

Burne reakcije su izazvale objavljene slike iz pritvorskog centra u Teksasu koje su prikazivale decu zbijenu u prepunim improvizovanim sobama. Najavljujući imenovanje Kamale Haris za "caricu imigracije", Bajden je u Beloj kući rekao da je dosadašnji rad Kamale Haris na mestu državnog tužioca u Kaliforniji kvalifikovao za novi posao:  - Kada ona govori, govori umesto mene - zaključio je Bajden.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!