MASKU PALA VREDNOST DEONICA TESLE: Bezos opet najbogatiji na svetu!

Tanjug

18. 02. 2021. u 00:28

Američki biznismen DŽef Bezos vratio je titulu najbogatijeg čoveka na svetu, koju je izgubio od osnivača kompanija "Tesla" i "Spejs Iks" Ilona Maska pre šest sedmica, piše Si-En-En.

МАСКУ ПАЛА ВРЕДНОСТ ДЕОНИЦА ТЕСЛЕ: Безос опет најбогатији на свету!

Foto EPA

Mask je u utorak izgubio oko 4,5 milijarde dolara zbog pada deonica kompanije “Tesla” za 2,4 odsto, što to je bilo dovoljno da se nađe na drugom mestu liste “Bloomberg Billionaires Index”.

Bezosovo bogatstvo je takođe umanjeno zbog pada na tržištu deonica, ali ekstremnih promena nije bilo jer je izgubio oko 372 miliona dolara i to je bilo, kako navodi Si-En-En, dovoljno da vrati titulu najbogatijeg čoveka na svetu koju je prethodno držao tri godine.

Si-En-Ennavodi i da se, s obzirom na to da je Bezosov “Amazon” zbog pandemije kovida-19 zabeležio ogroman porast prodaje, udeo izvršnog direktora povećao u 2020. godini sa 75 milijardi dolara, na 173,3 milijarde dolara.

Ranije ovog meseca Bezos je najavio da odustaje od uloge izvršnog direktora i da će preći na funkciju izvršnog predsednika kasnije ove godine.

Bezosovo bogatstvo se trenutno procenjuje na 191, a Maskovo na 190 milijardi dolara.

Mask je postao najbogatiji čovek sveta početkom januara kada je naglo porasla vrednost kompanije “Tesla”.

Na trećem mestu na ovoj listi najbogatijih na svetu nalazi se Bil Gejts čije se bogatstvo procenjuje na 137 milijardi dolara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)