TRAMP TALASA NA KRAJU MANDATA: Ovo je sramota, neću potpisati! (VIDEO)

Tanjug

23. 12. 2020. u 16:12

AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je danas da neće potpisati predlog zakona o pomoći u vrednosti od 892 milijarde dolara, koji uključuje pružanje pomoći pojedinačno državljanima SAD.

ТРАМП ТАЛАСА НА КРАЈУ МАНДАТА: Ово је срамота, нећу потписати! (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tramp smatra da bi zakon trebalo izmeniti kako bi se povećao iznos podsticaja.

- Zakon koji sada planiraju da vrate na moj sto je mnogo drugačiji nego što je očekivano. To je zaista sramota - rekao je Tramp u video poruci objavljenoj na Tviteru.

Tramp je od Kongresa zatražio povećanje iznosa podsticaja na 2.000 dolara za pojedince i 4.000 dolara za parove, umesto "smešno niskih" 600 dolara za pojedince, koliko je navedeno u predlogu zakona, prenosi Tanjug izveštaj Rojtersa.

Tramp se požalio i zbog novca koji je obezbeđen za strane države, Smitsonovski institut, koji predstavlja grupu muzeja i istraživačkih centara pod upravom SAD, kao i za uzgoj ribe.

- Tražim takođe od Kongresa da se odmah reši rasipničkih i nepotrebnih delova ovog zakona i da mi pošalje primeren zakon, ili će naredna administracija morati da donese paket mera za pomoći za kovid 19. A možda ću ta administracija biti ja - poručio je Tramp, koji i dalje insistira da je pobedio na izborima u novembru.

Tramp, koji će napustiti funkciju predsednika 20. januara kada Džo Bajden položi zakletvu, nije koristio reč "veto" u svom obraćanju.

Američki Kongres je u ponedeljak uveče usvojio zakon o ekonomskoj pomoći vredan skoro 900 milijardi dolara, kojim će se pomoći pojedinačno državljanima SAD, ali i privatnim firmama koje su pogođene pandemijom korona virusa.

Predlog zakona može se izmeniti, ako kongresni lideri žele to da urade. Ako ne žele, Trampu ostaje da potpiše predlog zakona, uloži veto ili ne uradi ništa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NEMCI ZARAĐUJU MILIJARDE NA UKRAJINI: Berlin neće da šalje vojnike u rat, ali planira da dobije mnogo para na prodaji oružja