TRAMP BESAN KAO NIKADA RANIJE: To je sramota za Ameriku, nema mudrosti ni hrabrosti

Novosti online

12. 12. 2020. u 07:32

PREDSEDNIK SAD Donald Tramp objavio je da je potpuno razočaran odlukom Vrhovnog suda koji je odbacio tužbu države Teksas kojom se traži poništavanje rezultata glasanja na izborima u četiri savezne države.

ТРАМП БЕСАН КАО НИКАДА РАНИЈЕ: То је срамота за Америку, нема мудрости ни храбрости

Foto: EPA

- Vrhovni sud nas je zaista izneverio. Nema mudrosti, nema hrabrosti! - objavio je predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru.

Tužbom, koja je podneta Vrhovnom sudu, traži se da se Džordžiji, Mičigenu, Pensilvaniji i Viskonsinu zabrani da daju elektorske glasove Trampovom demokratskom protivkandidatu Džozefu Bajdenu.

- Dakle, vi ste predsednik Sjedinjenih Država i upravo su prošli izbori na kojima ste dobili daleko više glasova od bilo kog predsednika u istoriji, i oni su navodno izgubljeni. Ne možete da "stojite" pred Vrhovnim Sudom, pa vi "intervenišete" sa divnim državama ... - naveo je Tramp na Tviteru, žaleći se na odluku Vrhovnog suda.

​Aktuelni predsednik citirao je guvernera Teksasa Dana Patrika da je žalosno da SAD „nisu dobile nijedan sud koji bi meritorno presudio o ovome (glasanju)“.

- To je pravna sramota, sramota za SAD!!! - naveo je Tramp.

Sud je je u kratkom nepotpisanom nalogu naveo da Teksas nije pokazao „pravno prepoznatljiv interes za način na koji druga država sprovodi svoje izbore“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a