IRAN NA PRAGU PRAVLJENJA NUKLEARNE BOMBE? Eksperti upozoravaju na atomsku opasnost! "Govorimo o periodu od nekoliko nedelja"

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

20. 04. 2024. u 23:26

IRAN je na pragu pravljenja nuklearnog oružja, piše nemački Bild, dodajući da bi proces razvoja atomskog naoružanja mogao potrajati samo nekoliko nedelja.

ИРАН НА ПРАГУ ПРАВЉЕЊА НУКЛЕАРНЕ БОМБЕ? Експерти упозоравају на атомску опасност! Говоримо о периоду од неколико недеља

Foto: Printskrin

- Iran je veoma blizu mogućnosti da proizvede atomsko oružje. Ovde govorimo o periodu od nekoliko nedelja - rekao je za nemački list Ulrih Šli, direktor Centra za napredne bezbednosne, strateške i integracione studije.

Prema njegovom mišljenju, o tome svedoči, posebno, činjenica da je Iran ranije odlučio da izvrši veliki napad na Izrael, lansirajući dronove i rakete u pravcu jevrejske države.

Tako je Teheran pokazao da posle mogućeg odgovora Izraela "ima sve opcije i mogućnosti" za bilo kakav drugi napad, eventualno uz upotrebu nuklearnog oružja, ili za upotrebu atomske bombe u svrhe zastrašivanja, smatra Šli.

Ekspert za Iran Sima Šajn iz Izraelskog Instituta za studije nacionalne bezbednosti rekla je za Bild da bi "u roku od nedelju dana Iran mogao da ima dovoljno uranijuma da proizvede atomsku bombu".

Prema njenom mišljenju, vesti o tome će dovesti do trke u naoružanju u regionu.

(Kurir.rs/TASS/Bild)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)