NOVO CURENJE PODATAKA O ISPORUCI "TAURUSA": Šolc odobrio istragu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

17. 03. 2024. u 00:35

NEMAČKI kancelar Olaf Šolc odobrio je početak istrage o okolnostima novog curenja poverljivih informacija o krstarećim raketama "taurus", prenosi agencija DPA.

НОВО ЦУРЕЊЕ ПОДАТАКА О ИСПОРУЦИ ТАУРУСА: Шолц одобрио истрагу

Foto: Profimedia

-Tajne ne treba da se otkrivaju. Stoga je uvek ispravno, uključujući i ovaj slučaj – istražiti, kazao je Šolc za DPA pre nego što je otputovao u Jordan.

Kako prenosi portal T-onlajn, generalni inspektor nemačkih oružanih snaga Karsten Breuer je na zatvorenom sastanku odbora govorio o posebnostima upotrebe raketa.

Konkretno, njihova upotreba zahteva velike količine podataka, koje moraju da obrađuju posebni tehnički sistemi, ali da takva tehnička sredstva postoje samo u ograničenim količinama.

Osim toga, portal ukazuje da ako bi ovi sistemi bili isporučeni Ukrajini, oni više ne bi bili dostupni Bundesveru i stoga bi mogli da oslabe odbrambene sposobnosti Nemačke.

Predsednica odbora za odbranu Bundestaga Mari-Agnes Štrak-Cimerman pozvala je tužioce da istraže curenje tih informacija.

Nakon što je kancelar Olaf Šolc izjavio da neće slati rakete dugog dometa "taurus" Ukrajini zato što bi to podrazumevalo nemačke vojnike na ukrajinskom tlu, na snimku koji je u javnost iznela glavna urednica RT i medijske grupe "Rasija sevodnja" Margarita Simonjan, čuje se kako nemački visoki oficiri razrađuju napad na Krimski most.

Šolc je ranije više puta odbacio mogućnost slanja "taurusa" u Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, za efikasnu upotrebu takvih projektila potrebno je učešće nemačkih trupa, a upravo to je "linija koju on ne želi da pređe".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - ZAJEDNIČKA VEŽBA: Kina, Rusija I Iran sa zajedničkom budućnošću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!