KLIČKO UDARIO NA ZELENSKOG: "To je bila velika greška..."

Novosti online

05. 03. 2024. u 11:08

PREDSEDNIK Ukrajine Vladimir Zelenski je pogrešio jer je otpustio glavnokomandujućeg ukrajinskih Oružanih snaga Valerija Zalužnog, rekao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

КЛИЧКО УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То је била велика грешка...

FOTO: AP/Tanjug

Zelenski je prošlog meseca razrešio Zalužnog, rekavši da treba da se "promeni strategija", a zamenio ga je general Aleksandar Sirski.

- Njegova smena je bila velika greška. Treba da se ujedinimo oko ljudi koji imaju veliku podršku. Zalužni je prema svim istraživanjima imao veliku podršku - rekao je Kličko u itervjuu za italijansku "Republiku".

- Dve godine je uspešno branio našu zemlju od najveće i najmoćnije vojske na svetu - naglasio je on, dodajući da javnost vidi slavnog generala kao "najvažnijeg branioca nacije".

Kličko, koji je ranije optužio Zelenskog za "autoritarizam", tvrdi da je predsednik "trebalo da objasni zašto je doneo odluku koja je šokirala Ukrajince", jer su se "mnogi osećali zbunjeno i očajno".

Zalužni je bio zaslužan za vođenje odbrane Kijeva tokom ranih faza sukoba.

Njegov uspeh je kasnije pokvarila neuspela kontraofanziva 2023, tokom koje su ukrajinske trupe pretrpele teške gubitke. Ipak, Zalužni je, prema anketi koja je sprovedena u decembru, ostao popularan, sa rejtingom višim od 80 odsto.

(RT Internešnal)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024