PUTIN NA FORUMU BUDUĆIH TEHNOLOGIJA: Uskoro stiže vakcina protiv raka

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

14. 02. 2024. u 17:31

RUSIJA bi uskoro mogla da napravi vakcinu protiv raka, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

ПУТИН НА ФОРУМУ БУДУЋИХ ТЕХНОЛОГИЈА: Ускоро стиже вакцина против рака

Foto: Tanjug/AP

-Blizu smo toga da napravimo vakcinu protiv raka i imunomodulatorne lekove nove generacije. Nadam se da će se oni uskoro efikasno koristiti kao metode individualne terapije, rekao je Putin na plenarnoj sednici Foruma budućih tehnologija.

Kako je dodao, u 2023. godini registrovano je 530 ruskih lekova koje su razvili vodeći naučnici u zemlji. Zahvaljujući njihovim naporima, po prvi put je pokrenuta proizvodnja brojne ruske opreme koja se koristi u kardiovaskularnoj hirurgiji, reumatologiji, za rehabilitaciju i u drugim oblastima.

Putin je istakao da ruska nauka i medicina moraju da budu suverene kako bi bile spremne za sve izazove.

„Imamo značajna dostignuća, ali takođe treba da idemo dalje, da nastavimo taj posao, i to na kvalitativno novom nivou, da povećavamo samodovoljnost i postanemo globalni lideri u ključnim pravcima razvoja medicinskih tehnologija, kao i da budemo spremni za sve izazove, uključujući pretnje od izbijanja novih globalnih epidemija“, poručio je ruski lider.

Kako je dodao, zemlja zbog toga mora da ima moćnu suverenu naučnu i tehnološku bazu i infrastrukturu.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!