OTEO ZAPOSLENE U FABRICI: Naoružani napadač opasan eksplozivom kidnapovao radnike u znak protesta

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

01. 02. 2024. u 18:35 >> 18:48

NAORUŽAN napadač koji navodno pripada organizaciji Hamas drži kao taoce nekoliko radnika američke firme za proizvodnju robe široke potrošnje Procter&Gamble u Turskoj, kako navodi novinska agencija Demiroren, "očigledno" u znak protesta protiv izraleskih napada na Gazu.

ОТЕО ЗАПОСЛЕНЕ У ФАБРИЦИ: Наоружани нападач опасан експлозивом киднаповао раднике у знак протеста

Foto: AP Photo/Ilustracija

Muškarac je upao u fabriku u industrijskoj zoni u provinciji Kodžaeli oko 15.00 po lokalnom vremenu, dodaje Demiroren.

Agencija navodi da je policija došla na mesto incidenta i pokušava da ubedi muškarca da odstupi.

Veruje se da je sedam osoba uzeto kao taoce - šest muškaraca i jedna žena - piše Demiroren, dodajući da postoji još jedan neidentifikovani taoac.

Guverner Kocaelija je stigao na mesto događaja i policija ga je obavestila. Turske vlasti nisu dale nikakvo saopštenje o incidentu.

Na fotografiji koju su objavili lokalni mediji vidi se muškarac u fabrici čije je lice bilo pokriveno palestinskim šalom i koji je nosio nešto što je verovatno ličilo na eksplozivnu napravu.

Na drugoj fotografiji sa lica mesta vidi se kako čovek u jednoj ruci drži pištolj, a drugom rukom pravi znak 'V' ispred zida na kome su bile naslikane turske i palestinske zastave sa natpisom: „Kapije će se otvoriti. Ili odmor u kovčegu ili smrt za Gazu“.

(Kurir.rs/Demiroren/Rojters)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!