NIKI HEJLI VRAĆA MILO ZA DRAGO: Tramp se druži sa diktatorima „koji žele da nas ubiju”

Tanjug

22. 01. 2024. u 01:11

NIKI Hejli, bivša ambasadorka UN i protivkandidat Donaldu Trampu na unutarstranačkim izborima Republikanske partije u Nju Hempširu, kritikovala je danas bivšeg predsednika, zbog, kako je navela, njegovog odnosa sa „diktatorima koji žele da nas ubiju“.

НИКИ ХЕЈЛИ ВРАЋА МИЛО ЗА ДРАГО: Трамп се дружи са диктаторима „који желе да нас убију”

Foto Tanjug/AP

- Ne možete podržati nekoga ko pokušava da se druži sa diktatorima koji žele da nas ubiju. Umesto toga, morate im dati do znanja šta očekujemo od njih. To je razlika - rekla je Hejli za Si-Bi-Es.

Ona je navela da se Trampov angažman sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom „vraća na stari obrazac“, i podsetila na Trampove pozitivne izjave o kineskom predsedniku Si Đinpingu i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

- Kada trenutno imate ratove širom sveta i nestabilnost, naš cilj je da sprečimo rat, a mi to ne možemo da uradimo pokušavajući da se družimo sa diktatorima, rekla je ona.

Hejli je ponovila stav da Amerikanci ne žele revanš aktuelnog predsednika Džozefa Bajdena i Trampa 2024. godine, ističući da bi Trampovo predsedavanje rezultiralo „haosom“.

Tanjug

- Bez obzira na to šta je u pitanju, haos ga prati, s pravom ili ne. I tako se dešava ono što ostatak Amerike dovodi u haos, istakla je Hejli.

Ovi potezi dolaze uoči izbora u Nju Hempširu, gde je Hejli uložila veliki deo svojih ambicija za Belu kuću na predsedničkim izborima u novembru, posebno nakon što je osvojila treće mesto u Ajovi.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)