SPASAVA DEMOKRATIJU U NEMAČKOJ: Bivša liderka nemačke Levice Sara Vagenkneht oformila novu stranku

Novosti online

08. 01. 2024. u 18:20

BIVŠA liderka nemačke Levice Sara Vagenkneht oformila je novu stranku pod nazivom Alijansa Sare Vagenkneht - Razum i pravda (BSW), uz obećanje da će spasiti demokratiju u toj zemlji od pretnje koju, kako tvrdi, predstavljaju glasači koji napuštaji tradicionalne centrističke stranake u korist desnice.

СПАСАВА ДЕМОКРАТИЈУ У НЕМАЧКОЈ: Бивша лидерка немачке Левице Сара Вагенкнехт оформила нову странку

Novi kancelar juće u Bundestagu, Foto AP

Vagenkneht je najavila da će inspirisati birače tako što će ukinuti nepopularne ekološke inicijative, okončati isporuke naoružanja Ukrajini, smanjiti imigraciju i poboljšati državne usluge kao što su obrazovanje i penzije, prenosi Rojters.

-Na moju veliku žalost, više u Nemačkoj nema stranke koja se ozbiljno zalaže za ova pitanja: dobre plate, solidne penzije, jaku socijalnu državu. Imamo vladu koja nema plan osim da vadi novac iz džepova ljudi i kancelara koji izgleda kao da je bez reči čak i kada nastavlja da priča, istakla je Vagenkneht, dodavši da je vreme da se sukob u Ukrajini okonča pregovorima.

Dok su neki njeni stavovi, posebno o migraciji i Ukrajini, slični onima kojih se drži krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD), Vagenkneht je rekla da BSW neće biti otvorena za članove koji se pridružuju direktno iz AfD, iako bi bila otvorena za njihove birače.

Prvi izlazak BSW-a biće na izborima u Evropskom parlamentu u junu, gde će kandidat te stranke biti Tomas Gajzel, bivši gradonačelnik Dizeldorfa, koji je rekao da BSW ispoljava socijaldemokratske vrednosti za koje se zalagao kao član stranke kancelara Olafa Šolca do pre četiri nedelje.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu