KIM ZABRANIO ŽENAMA DA NOSE ŠORTS: Severna Koreja u borbi protiv "imeprijalističke mode"

Novosti onlajn

16. 08. 2023. u 08:53

SEVERNOKOREJSKI lider Kim Džong Un zabranio je ženama da nose šorts, proglasivši ih nepoželjnom kapitalističkom modom. Međutim, isto pravilo ne važi za muškarce.

КИМ ЗАБРАНИО ЖЕНАМА ДА НОСЕ ШОРТС: Северна Кореја у борби против имепријалистичке моде

Foto AP

Juronjuz prenosi da je anonimni izvor iz Severne Koreje rekao da je čak 10 žena uhapšeno zbog nošenja šortsa.

- Morale su da potpišu dokument da će se suočiti sa pravnim posledicama ako ih ponovo uhvate u šortsu - objasnio je on i rekao da žene protestuju jer ih vlada diskriminiše.

Zabrana nošenja šortsa je novi deo zakona usvojenog 2020. godine. Ranije u avgustu Radio Slobodna Azija je izvestio da je zabrana pušenja u javnosti ograničena samo na žene. Sam Kim Džong Un je poznat kao pušač, ali ga ta činjenica nije sprečila da izriče novčane kazne stanovnicima.

Zabrana šortsa takođe nije prva zabrana odeće koja je nedavno uvedena u Severnoj Koreji. Prošle godine ženama je zabranjeno da nose uske pantalone i farbaju kosu.

Žene koje su nosile uske pantalone nazivane su „kapitalističkim delinkventima“ i optuživali su ih da nose nepristojnu odeću.

BONUS VIDEO: SEVERNA KOREJA LANSIRALA DVE BALISTIČKE RAKETE - Odgovor na manevre SAD i Južne Koreje (fotografije)

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu