OTAC I SIN ZUBARI LAKI NA KLEŠTIMA: Izvadili 3.900 zdravih zuba

U FRANCUSKOM gradu Marselju traje apelacioni proces protiv oca i sina, sada već bivših zubara, Lionela (43) i Karnoa Gijeđa (71), koji su u prvostepenom procesu osuđeni na teške kazne zato što su masakrirali svoje pacijente. Ujedno im je oduzeta zubarska licenca.

ОТАЦ И СИН ЗУБАРИ ЛАКИ НА КЛЕШТИМА: Извадили 3.900 здравих зуба

Ilustracija Foto: Free Images Pixabay

Sin je kažnjen sa osam godina zatvora zbog nasilja s predumišljajem, a otac na pet godina. Bez obzira na apelacioni postupak, Lionel je i dalje iza rešetaka, dok je Karno pušten da novi proces sačeka uz striktnu sudsku kontrolu.

Oni su optuženi da su od 2006. do 2012. godine oštetili 327 pacijenata kojima su izvadili ukupno 3.900 zdravih zuba s ciljem da im uzmu dobar novac za implante, mostove i proteze.

Jednoj od njih, koja je prisutna na procesu, izvadili su 13 zdravih zuba da bi joj stavili 8 implanata.

Kabinet Gijeđ je otvoren 2005. godine u severnom delu Marselja, a otac i sin su klijentima obećavali da će imati osmeh filmskih zvezda. Primali su i do 70 pacijenata dnevno. Pet godina kasnije bili su najbolje plaćeni zubari u Francuskoj, sa dva i po miliona evra zarade u 2010. godini. Sebi su odredili mesečne plate od 65.000 i 80.000 evra, a njihov ukupni imetak procenjen je na 13 miliona evra. Vozili su se u "ferariju", posedovali i druge luksuzne automobile, vile, jahte i skupocena umetnička dela.

Na ovom ogromnom sudskom procesu, desetak advokata predstavlja 319 oštećenih. Paralelno sa krivičnim postupkom, traje još jedan, vezan za buduću nadoknadu štete žrtvama ovih zubara lakih na kleštima. Očigledno je da će imati od čega da je plate. Mnoge žrtve, međutim, kažu da ništa ne može da im nadoknadi masakr koji su preživeli i izvađene zdrave zube.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)