ORIJENT EKSPRES VIŠE NEĆE SAOBRAĆATI OD LONDONA DO FRANCUSKE: Oglasili se iz kompanije koja rukovodi putovanjima - ovo je razlog

Tanjug

17. 04. 2023. u 13:00

ČUVENI voz Orijent ekspres prestaje da saobraća na potezu od lučkog britanskog grada Folkstona do Londona zbog pojačanih graničnih kontrola posle Bregzita, preneo je danas Indipendent.

ОРИЈЕНТ ЕКСПРЕС ВИШЕ НЕЋЕ САОБРАЋАТИ ОД ЛОНДОНА ДО ФРАНЦУСКЕ: Огласили се из компаније која руководи путовањима - ово је разлог

Foto: Jutjub printskrin/ Hungarian Trainspotter

Navodi se da je do toga došlo zbog toga što je previše otežana procedura prelaska granice sa Francuskom u gradu Kaleu.

Iz kompanije koja rukovodi putovanjima Orijent Ekspresa, Belmond, saopšteno je da ''pojačana kontrola granica i pasoša'' znači da će kompanija morati da ''prilagodi poslovanje'' sledeće godine.

- Želimo da izbegnemo svaki rizik od ometanja putovanja za naše goste, kašnjenja i propuštanje presedanja, i da pružimo najviši nivo usluge, što je moguće neprimetnije i opuštenije - navodi se u saopštenju.

Putnici Orijent ekspresa su ranije mogli da se voze u luksuznim art deko vagonima od stanice Viktorija u Londonu do Folkstona pre nego što se ukrcaju u autobus da pređu u Francusku, gde su mogli da se pridruže vozu kompanije Belmond u Kaleu.

Bezbednosne provere posle Bregzita, koje su izazvale kašnjenja u Doveru i do 14 sati poslednjih nedelja, znače da putnički pasoši moraju biti kontrolisani pre nego što pređu kanal La Manš.

Kupe u starom vozu Orijent ekspresa iz 1929. košta između 3.530 i 10.100 funti po osobi, a putnici se uveče svečano oblače za večeru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije