PRETUKLI I PEKLI BEBU KOJA JE PREMINULA NA BOŽIĆ: Čitav sud plakao zbog jezivog porodičnog nasilja roditelja iz pakla

Đ.G.

14. 04. 2023. u 18:08

FINLI Boden je preminuo od ruke svojih roditelja, Šenon Marsden i Stivena Bodena, koji su desetomesečnog deteta ostavili sa preko 130 povreda dok su ga pekli i tukli.

ПРЕТУКЛИ И ПЕКЛИ БЕБУ КОЈА ЈЕ ПРЕМИНУЛА НА БОЖИЋ: Читав суд плакао због језивог породичног насиља родитеља из пакла

Foto: Profimedia

Mama i tata proglašeni su krivima za ubistvo svog malog sina na Božić , tokom izolacije, nakon što su ga ostavili sa preko 130 povreda dok su palili i tukli nevino dete.

Sudija , gospođa Džastis Tiples, gušila se u suzama dok je zahvaljivala poroti na njenom „izuzetno impresivnom“ ponašanju tokom postupka, nakon što su Šenon Marsden (22), i Stiven Boden (30), osuđeni na Derbi Kraun Kourtu za ubistvo Finlija Bodena, bebe stare 10 meseci.

Oprostila je žiriju da više nikada neće morati da služi, jer im je zahvalila na „posvećenosti, i strpljenju u obavljanju ove izuzetno važne javne službe“.

Tokom 39 dana koliko je Finli živeo u svojoj porodičnoj kući, nakon što je ponovo stavljen pod brigu svojih roditelja, bio je podvrgnut „značajnim i ponovljenim aktima teškog nasilja” od strane Marsden i Bodena.

Finlijevi okrutni roditelji koji puše travu ostavili su ga sa preko 130 povreda po telu, sepsom i upalom pluća nakon čega je beba preminula na Božić 2020.

I Boden i Marsden odbacili su optužbe za ubistvo, ubistvo iz nehata i izazivanje ili dozvoljavanje smrti deteta, pre nego što je poroti trebalo nešto više od nedelju dana da ih proglasi krivima nakon petonedeljnog suđenja u Derbi Kraun Kortu.

Tužiteljka Meri Prior KC opisala je kako je Finli pretrpeo katalog „užasnih“ povreda, uključujući 71 modricu po telu i 57 preloma, od kojih su mnogi naneti u kratkom periodu pre njegovog fatalnog kolapsa.

Samo nekoliko sati nakon smrti njegovog sina, čulo se kako Boden u bolnici govori Marsdenovoj da će prodati Finlijeva kolica na iBeju – kasnije je tvrdio policiji da je to rekao samo u pokušaju da se razvedri.

Slično, policajci su primetili Bodena kako pita rođaka koja će hrana biti servirana za Božić.

Finlijeva karlica je bila slomljena na dva mesta, verovatno od dugotrajnog udaranja, a imao je dve opekotine na levoj ruci – jednu „od vruće, ravne površine“, drugu verovatno „od plamena upaljača“.

Smrtno se srušio nakon što je doživeo srčani zastoj u porodičnoj „pretrpanoj“ i prljavoj kući sa terasama u Holand Roudu, Old Vitingtonu, Česterfildu, Derbiširu – sa fekalijama koje su kasnije pronađene u spavaćoj sobi.

Bolničari su pozvani tamo u 2.33 ujutro na Božić i Finli je prebačen u bolnicu, ali je uprkos svim naporima lekara proglašen mrtvim u 3.45.

Kasnije je Marsdenova, dok je 11. januara 2021. posetila Finlijevo telo u bolničkoj kapeli za odmor, rekla: „Njegov otac ga je pretukao na smrt. Nisam ga zaštitila."

Govoreći nakon presude, sudija je oslobodio porotu da više nikada ne služi.

Gospođa Džastis Tiples je rekla: „S obzirom na dužinu ovog slučaja i užasnu prirodu činjenica koje ste morali da razmotrite, oslobađam vas od porote doživotno.

Dok je govorila, najmanje četiri člana porote bila su u suzama, dok su optuženi sedeli ćutke, nepomični, prekrštenih ruku gledajući ka obližnjoj optuženičkoj klupi.

Boden je tvrdio da je porodični pas možda „skočio“ na njegovog sina, nanevši mu povrede slomljenih rebara.

Takođe je poslao tekstualnu poruku dva dana pre smrti deteta u kojoj je rekao: „Želim da ga (Finlija) odbijem od zidova.

Porotnici su čuli da je Finli vraćen na brigu paru tokom osam nedelja sudskim nalogom, uprkos tome što su socijalni radnici tražili duži prelaz.

Izveštaj porodičnog socijalnog radnika preporučio je šestomesečnu tranziciju – tri puta duže od perioda od osam nedelja koji je naložen na sudskom ročištu o brizi o detetu, u oktobru 2020.

Paru, koji nije reagovao na čitanje presuda, biće izrečena kazna naknadno.

Pre nego što je Finli uopšte rođen, 21. januara 2020. godine, socijalne službe su ga tražile da se stavi pod zaštitu zbog zabrinutosti od upotrebe droga njegovih roditelja.

Kada je socijalna radnica posetila dom, osetila je miris kanabisa i bilo je rupa u zidovima za koje je par naveo da ih je Boden napravio udarcima.

Deset dana nakon Finlijevog rođenja 15. februara, Boden i Marsden traže da ga vrate, uprkos tome što su oboje bili pozitivni na droge.

Zatim, 1. oktobra, uprkos zabrinutosti socijalnih službi, porodični sud nalaže da Finli bude vraćen roditeljima u roku od osam nedelja - Bodenu i Marsdenu nije naređeno da se testiraju na drogu.

Sredinom novembra, Finli je ponovo stavljen na čuvanje svojih roditelja, a samo dva dana kasnije socijalna radnica primećuje kvrgu na njegovoj glavi za koju Marsden tvrdi da je udario glavom o igračku - socijalna služba je prihvatila ovo objašnjenje.

Kasnije u istom mesecu, 27. novembra, socijalna radnica je videla Finlija u modricama - poslednji put kada će ga neko videti živog.

Tokom narednih nedelja, Finli je naizgled pretučen, a njegovi roditelji odbijaju bilo kakve pokušaje da dozvole bilo kome drugom da ga vidi jer postaje sve lošiji.

Na Badnje veče, Finli je poslednji put viđen živ na CCTV-u.

(Mirror)

BONUS VIDEO: HILjADE FRANCUZA NA ULICAMA I TRGOVIMA - Protesti u Parizu protiv reforme penzionog sistema

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!