ONA JE NAPRAVLJENA POMOĆU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Vodiće vremensku prognozu na ruskoj televiziji i izgleda kao prava (VIDEO)

Novosti online

22. 03. 2023. u 17:16

LOKALNA televizija SvoёTV u ruskom Stavropoljskom kraju predstavio je voditeljku vremenske prognoze napravljenu uz pomoć veštačke inteligencije, odnosno kreirane uz pomoć nekoliko neuronskih mreža.

ОНА ЈЕ НАПРАВЉЕНА ПОМОЋУ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ: Водиће временску прогнозу на руској телевизији и изгледа као права (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/ SVOЁ TV STAVROPOLЬSKOE TELEVIDENIE

Oni su u utorak premijerno prikazala svoj novi program pod nazivom „Prognoza budućnosti“. Kanal je rekao da ga kontrolišu neuronske mreže, od kojih je „jedna odgovorna za virtuelnog prezentera, druga za pripremu teksta, a treća za generisanje grafičkog sadržaja“.

Program bi trebalo da se emituje pet puta dnevno, a vodi ga voditeljka veštačke inteligencije po imenu Snežana Tumanova (igra reči o „snegu“ i „magli“ na ruskom). 

- Ona je ambiciozna i nastoji da u potpunosti zameni ljudske konkurente. Istovremeno, rukovodstvo TV kanala još ne namerava da odustane od klasične verzije prognoze sa živom osobom - napominje kanal.

Veštački TV prezenteri su u upotrebi već nekoliko godina, a Kina je 2018. pokrenula „Englesko AI Anchor“ u državnoj novinskoj agenciji Sinhua. Od tada je to sledilo više medijskih kuća. Prošle nedelje, vodeći kineski list, Pipls Dejli, predstavio je voditelja veštačke inteligencije po imenu 'Ren Ksiaorong' koji će emitovati vesti 24 sata dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)