POLEMIKE O ZELENSKOM NA SANREMU SE NE STIŠAVAJU: Planirano obraćanje predsednika Ukrajine na muzičkom festivalu

O.M.

05. 02. 2023. u 19:38

PJER Silvio Berluskoni, generalni direktor tv „Medijaset“, protiv je izbora državne televizije Rai da se dozvoli obraćanje Vladimira Zelenskog na 73. Festivalu italijanske kancone Sanremo.

ПОЛЕМИКЕ О ЗЕЛЕНСКОМ НА САНРЕМУ СЕ НЕ СТИШАВАЈУ: Планирано обраћање председника Украјине на музичком фестивалу

Foto: Printskrin

Ne smiruju se polemike na generalnom planu uoči početka 73. Festivala italijanske kancone Sanremo, koji počinje 7, a trajaće do 11. februara, zbog gosta koji će se pojaviti poslednje večeri uoči proglašenja pobednika Festivala, predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog u dvominutnoj video poruci.

I ovo je prvi put u istoriji Festivala da se osim o učešću pevača i kanconama toliko priča o gostu koji pripada nekom drugom svetu, ne muzičkom.

Direktor Medijaset svoje mišljenje o učešću Zelenskog na Sanremu izneo je na jednoj konferenciji posvećenoj programu svoje tv sa obrazloženjem da je kao direktor privatne tv protiv izbora državne TV Rai:

- Kao građanin koji plaća tv pretplatu nije mi uopšte prijatno da predsednik Ukrajine interveniše na Festivalu. Čini mi se da se tako traži veća gledanost i to me uznemirava, radije bih rekao ne.

Pjer Silvio je dodao da je to svakako pitanje slobode izražavanaja. Ali, "on je jedan predsednik koji želi da se čuje njegov glas, a već smo svi sa njim i sa Ukrajinom. Ovde govorimo o mrtvima, kakve veze ima Sanremo sa tim?" Nije izostalo ni njegovo objašnjanje da tv Medijaset neće svakako imati nameru da stavlja program koji bi bio na štetu Festivala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)