TAJNA MREŽA NATO KOMANDOSA U UKRAJINI: Desetine specijalaca pomaže Kijevu u ratu protiv Rusa

P. Z. S. / ria.ru

25. 06. 2022. u 22:16

TAJNA mreža špijuna i komandosa (specijalnih snaga) Sjedinjenih Država i njihovih saveznika pomaže Ukrajini, uključujući i obezbeđivanjem obaveštajnih podataka, dok desetine komandosa iz niza zemalja NATO-a rade na ukrajinskoj teritoriji, objavio je NJujork tajms, pozivajući se na izvori.

ТАЈНА МРЕЖА НАТО КОМАНДОСА У УКРАЈИНИ: Десетине специјалаца помаже Кијеву у рату против Руса

Foto printsckrin telegram RVvoenkor

Prema pisanju lista, koji se poziva na američke i evropske zvaničnike, ukrajinske trupe zavise od pomoći SAD i njenih saveznika, uključujući „skrivenu mrežu komandosa i špijuna“ koji obezbeđuju oružje, obaveštajne podatke i obuku. Napominje se da se najveći deo ovog posla obavlja van Ukrajine, na primer, u bazama u Nemačkoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji.

Istovremeno, na teritoriji Ukrajine radi „nekoliko desetina komandosa“ iz takvih zemalja NATO-a kao što su Velika Britanija, Francuska, Kanada i Litvanija, naglašava američka novina.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, imaju oslobođen u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SKRIVENO U PELENAMA: Carinici zatečeni - zaplena teška 2,2 miliona dinara (FOTO)