RUSIJA SPREMA OSVETU ZBOG BLOKADE KALINJINGRADA Patrušev: Litvanski narod će osetiti ozbiljne posledice

Tanjug

21. 06. 2022. u 13:31

ZVANIČNA Moskva će uskoro odgovoriti na odluku Litvanije da blokira transport robe sa kopnenog dela Rusije ka Kaljingradskoj oblasti, a litvanski narod će ostetiti posledice ovih mera, upozorio je danas sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev u Kalinjingradu.

РУСИЈА СПРЕМА ОСВЕТУ ЗБОГ БЛОКАДЕ КАЛИЊИНГРАДА Патрушев: Литвански народ ће осетити озбиљне последице

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic/Shutterstock/Ilustracija

- Rusija će sigurno odgovoriti na takve neprijateljske akcije. Odgovarajuće mere se razrađuju u međuresornom formatu i biće preduzete u bliskoj budućnosti - rekao je Patrušev, a prenose RIA novosti.

On je dodao da će posledice odgovora Moskve „imati ozbiljan negativan uticaj na narod Litvanije“.

On je rekao da treba ojačati bezbednost ruskih granica, uzimajući u obzir nove pretnje, uključujući mogući ulazak Finske i Švedske u NATO.

- Imajući u vidu pojavu novih pretnji zbog potencijalnog pristupanja Finske i Švedske NATO-u, zastoja u prekograničnoj saradnji evropskih država sa našom zemljom i nedostatka zvanične demarkacije državne granice između Rusije i Estonije, dodatne mere su potrebne kako bi se unapredile snage i sredstva kojima se štiti i brani naša državna granica, rekao je Patrušev.

On je kritikovao SAD i druge zapadne zemlje da godinama ignorišu zahteve Moskve za rešavanje bezbednosnih pitanja, uključujući neširenje NATO-a na istok, prenosi TASS.

- Zapad godinama ne uzima u obzir predloge Rusije o regulisanju ključnih nacionalnih bezbednosnih pitanja: neširenje NATO-a na istok i neraspoređivanje vojne infrastrukture u blizini ruskih granici - naveo je Patrušev.

On je ranije danas stigao u posetu Kalinjingradskoj oblasti na sastanak o nacionalnoj bezbednosti severozapadne Rusije.

Sastanak se održava u trenutku kada je Litvanija donela odluku da zabrani tranzit robe koja je pod EU sankcijama iz Rusije u tu oblast, ali, kako se ističe, poseta je bila planirana ranije, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO: STRAHOTE RAZARANJA: Pogledajte snimke ruševina iz Popasnaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAUČEŠĆE PORODICAMA, IZDRŽITE Poznati potreseni masakrom na Cetinju - brojne objave na mrežama, otkazani nastupi