AMERIČKI VOZAČI KAMIONA PRIPREMAJU PROTESTE: Po ugledu na kolege iz Kanade planiraju vožnju od 4.000 kilometara

Srna

23. 02. 2022. u 16:12

Vozači kamiona u SAD najavili su polazak u vožnju od 4.000 kilometara, preko čitave zemlje, do Vašingtona, da bi iskazali protest povodom epidemioloških restrikcija, po ugledu na kolege iz Kanade.

АМЕРИЧКИ ВОЗАЧИ КАМИОНА ПРИПРЕМАЈУ ПРОТЕСТЕ: По угледу на колеге из Канаде планирају вожњу од 4.000 километара

Foto: Tanjug/AP Photo

Organizatori "Narodnog konvoja", kažu da žele da "pokrenu ekonomiju" i ponovo otvore zemlju. U saopštenju se navodi da će vožnja trajati 11 dana i da će biti okončana na kružnom putu oko Vašingtona, te da vozila neće ući u sam grad.

Pentagon je objavio juče da je odobrio angažovanje 400 pripadnika Nacionalne garde u Vašingtonu radi pružanja podrške na raskrsnicama, u komandi i kontroli, kao i ostalim neophodnim poslovima.

Oko 50 velikih taktičkih vozila biće postavljeno na ključnim saobraćajnim tačkama.

Brajan Brejs, vozač kamiona koji je jedan od organizatora, izjavio je da, bez obzira na to gde se vozila zaustave, neće biti razilaženja dok se ne ispune zahtevi njihove grupe. Među zahtevima su ukidnje obavezne vakcinacije protiv kovida 19 i propisa o nošenju maski.

Većina američkih država već ublažava restrikcije. U Kaliforniji, odakle konvoj kreće, prošle sedmice je ukinuto obavezno nošenje maski na svim lokacijama, a vakcinisane osobe moraju da ih nose samo na visokorizičnim mestima poput javnog prevoza, škola i zdravstvenih ustanova. 

BONUS VIDEO: NEREDI U NEMAČKOJ: Sukob policije i pripadnika "Antife"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi