UHAPŠENO VIŠE OD 100 LJUDI: Nastavlja se haos na ulicama Kanade

Novosti onlajn

19. 02. 2022. u 07:27

REGULARNA policija u saradnji sa konjičkim policijskim odredom, potiskivala je gomile demonstranata u nameri da ih skloni sa ulica u centru Otave, uhapsivši tokom te intervencije više od 100 ljudi.

УХАПШЕНО ВИШЕ ОД 100 ЉУДИ: Наставља се хаос на улицама Канаде

Foto Tanjug/AP

Policijske snage su pomerale vozila koja su više od tri nedelje blokirala jezgro kanadske prestonice tokom protesta protiv epidemioloških mera i restrikcije, prenosi Rojters.

Plašeći se eskalacije protesta i nasilja, policija Otave je pokušala da rastera demonstrante izričući mandatne novčane kazne na licu mesta i preteći hapšenjem, dok su stotine pripadnika policije uporedo i uprkos hladnim temperaturama i sveže palom snegu, polako rasčišćavale centralne delove grada.

Tokom dana bilo je napetih trenutaka jer su neki demonstranti silom izvlačeni iz svojih vozila, a drugi, koji su se suprotstavili policijskom napredovanju bacani su na zemlju sa vezanim rukama.

U policijskom saopštenju se navodi da su se demonstranti tokom kasnog popodneva "nasilno ponašali", primoravajući policiju na intervencije s ciljem da se "rasčisti kriticni prostor".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)