ŠEF PENTAGONA POZITIVAN NA KORONU: "Vakcine su učinile infekciju mnogo blažom"

Novosti onlajn

03. 01. 2022. u 07:17

AMERIČKI ministar odbrane Lojd Ostin pozitivan je na kovid-19 sa blagim simptomima, ali će zadržati sva ovlašćenja tokom boravka u karantinu kod kuće u narednih pet dana.

ШЕФ ПЕНТАГОНА ПОЗИТИВАН НА КОРОНУ: Вакцине су учиниле инфекцију много блажом

FOTO: EPA

Ostin, koji je vakcinisan i primio je buster dozu, u nedelju je bio pozitivan na testu, a u izjavi za medije je poručio da se poslednji put sastao sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom 21. decembra, više od nedelju dana pre nego što je počeo da oseća simptome, prenosi agencija Rojters.

- Kao što mi je moj doktor jasno stavio do znanja, moj status kompletno vakcinisane osobe i buster doza koju sam primio početkom oktobra učinili su infekciju mnogo blažom nego što bi inače bila - izjavio je Ostin.

On je rekao da je ranije tokom jučerašnjeg dana zatražio da se testira pošto je osetio određene simptome dok je bio kod kuće.

- U meri u kojoj je to moguće, planiram da virtuelno ove nedelje prisustvujem onim ključnim sastancima i diskusijama koje su potrebne za donošenje odluka. Zadržaću sva ovlašćenja - naglasio je Ostin, ali i dodao da će ga njegova zamenica Ketlin Hiks predstavljati u nekim stvarima.

Brzo širenje visoko prenosivog omikron soja dovelo je do naglog porasta infekcija kovida-19 u SAD.

Američke vlasti su u subotu registrovale najmanje 346.869 novih slučajeva korona virusa, dok je broj umrlih od kovida porastao za najmanje 377, na 828.562, prema podacima Rojtersa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom