PUTIN RAZOTKRIO NAMERE ZAPADA: Koriste migrante da bi izvršili pritisak na Minsk

Tanjug

18. 11. 2021. u 15:33

ZAPADNE zemlje koriste migrantsku krizu da bi izvršile pritisak na Minsk i kao novi razlog za tenzije, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin na proširenoj sednici odbora ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

ПУТИН РАЗОТКРИО  НАМЕРЕ ЗАПАДА: Користе мигранте да би извршили притисак на Минск

Foto: Tanjug/AP Photo

- Ne može proći nezapaženo da zapadne zemlje koriste migrantsku krizu na belorusko-poljskoj granici kao novi razlog za napetost u nama bliskom regionu, kao i za vršenje pritiska na Minsk. Istovremeno, oni zaboravljaju svoje obaveze na humanitarnom planu - poručio je Putin, a prenosi ruska agencija TAS S.

Napominje da Zapad ne shvata dovoljno ozbiljno upozorenja Rusije da ne prelazi njene "crvene linije" i da Moskva mora da dobije ozbiljne bezbednosne garancije od Zapada, prenosi agencija Rojters.

Putin je rekao i da pregovori o rešavanju sukoba u istočnoj Ukrajini idu ka ćorsokaku.

Ruski predsednik je, kako prenosi TAS S, opisao odnose Rusije sa Sjedinjenim Državama kao "nezadovoljavajuće", ali je rekao da je Moskva otvorena za dijalog i da je njegov junski samit sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom otvorio prostor za poboljšanje odnosa.

- Da, u mnogim bilateralnim i međunarodnim pitanjima naši interesi, ocene, stavovi se zaista razlikuju, kao što svi dobro znaju, ponekad radikalno - rekao je Putin u obraćanju zvaničnicima u Moskvi i ponovio: "otvoreni smo za kontakte i razmenu mišljenja, kao i konstruktivan dijalog".

 

BONUS VIDEO: Ko je trovao najvećeg Putinovog protivnika?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere