NAJVEĆA POBEDA PUTINA NA RAZGOVORU SA BAJDENOM: Iz Kremlja otkrili šta je pozitivni ishod samita SAD i Rusije

Tanjug

17. 06. 2021. u 11:10

RUSIJA pozitivno ocenjuje činjenicu što Sjedinjene Države direktno ne okrivljuju ruske vlasti za najnovije sajber napade, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

НАЈВЕЋА ПОБЕДА ПУТИНА НА РАЗГОВОРУ СА БАЈДЕНОМ: Из Кремља открили шта је позитивни исход самита САД и Русије

Foto: EPA

- Pre i tokom jučerašnjge samita (predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džoa Bajdena, u Ženevi), uočeno je da niko ne krivi rusku vladu, i da nisu iznete optužbe protiv ruske strane - naglasio je Peskov u intervjuu za radio "Eho Moskve", a prenosi agencija Tass.

- Ovo je veoma važno. Mi to shvatamo vrlo pozitivno - kazao je on.

Pregovori vođeni između dvojice lidera su, prema njegovim rečima, bili više "sa znakom plus", pošto su dve strane uspele da razumeju u kojim oblastima mogu da imaju interakciju, a gde ona nije moguća.

Zvanična Moskva je, kako navodi, od samog početka samita upozoravala da nema velika očekivanja od pregovora, "ali sada možemo reći, prvenstveno na osnovu procene samog predsednika, da su pregovori više bili sa znakom plus".

Samit je bio produktivan "sa stanovšta da su lideri imali priliku da direktno izraze svoje stavove i razumeju više ili manje tamo gde mogu da imaju interakciju, a gde interakcija trenutno nije moguća zbog potpunog razilaženja u stavovima", rekao je Peskov.

Ukazao je da bi SAD i Rusija trebalo da požure i da sednu za pregovarački sto kako bi diskutovale o strateškoj stabilnosti i kontroli naoružanja.

Naveo je da su Putin i Bajden bili podeljeni oko pitanja Belorusije, kao i da SAD nisu iznele nikakve predloge o razmeni ruskog blogera Alekseja Navaljnog za neke od ruskih državljana koji su u zatvoru u SAD.

Peskov je rekao da na samitu nije postignut nikakav sporazum o sajber bezbednosti, ali da su se dve strane saglasile da moraju da pokrenu dijalog o tom pitanju.

Portparol ruskog predsednika je izjavio i da će se ruski ambasador u roku od nekoliko dana vratiti u Vašington.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)