DELE AUTOMOBILE ZA VAKCINISANE: Moskva motiviše građane i ubrzava imunizaciju

Srna

13. 06. 2021. u 16:59

MOSKVA će u nagradnoj igri deliti automobile građanima koji se vakcinišu da bi se ubrzao spor proces vakcinacije dok se pogoršava epidemiološka situacija, najavio je gradonačelnik Sergej Sobjanin.

ДЕЛЕ АУТОМОБИЛЕ ЗА ВАКЦИНИСАНЕ: Москва мотивише грађане и убрзава имунизацију

Foto RIA.ru

Da bi osnažili potražnju, Sobjanin je rekao da će svako stariji od 18 godina ko primi prvu dozu od 14. juna do 11. jula automatski biti uključen u nagradnu igru u kojoj se dobija automobil. On je rekao da će se svake sedmice deliti pet automobila u vrednosti od milion rubalja (13.900 dolara).

U Moskvi je u poslednja 24 časa infekcija virusom korona potvrđena kod 7.704 osoba, što je najviše od 24. decembra. U čitavoj zemlji je u poslednja 24 časa infekcija potvrđena kod 14.723 osoba, najviše od 13. februara.

Sobjanin je poručio građanima da naredne nedelje ne dolaze posao da bi se suzbila pandemija.

- Ovo je samo privremeno rješenje. Da bismo izbjegli restrikcije i osigurali poboljšanje situacije, moramo značajno ubrzati vakcinaciju - objasnio je Sobjanin, izražavajući žaljenje što se mali broj građana opredelio za vakcinu, ali nije rekao koliko ih se do sada vakcinisalo.

On je 21. maja rekao da je 1,3 miliona od populacije veće od 12 miliona primilo jednu dozu. Rusija je bila prva zemlja na svetu koja je odobrila vakcinaciju protiv kovida za domaću upotrebu, pre početka velikih testiranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)