DODIK O HAOSU U BiH: Raspad sistema, stranci su nekad mogli nešto da urade, sad ne mogu ni sebi da pomognu

Novosti online

21. 04. 2021. u 15:18

NEMA vezivnog tkiva koje može povezati BiH u kojoj je raspad sistema, rekao je predsedavajući Predsedništva te države Milorad Dodik.

ДОДИК О ХАОСУ У БиХ: Распад система, странци су некад могли нешто да ураде, сад не могу ни себи да помогну

Foto: Printscreen

Dodao je i da su stranci nekad u prošlosti mogli nešto da urade po tom pitanju, ali da sada ne mogu ni sami sebi da pomognu.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da politički dijalog o mogućim situacijama i rešenjima u BiH ne može biti zaustavljen.

Komentarišući uputstva ministra inostranih poslova u Savetu ministara Bisere Turković diplomatsko-konzularnim predstavništvima da zemlje u kojima deluju upozore da je svaka priča o promeni granica u BiH zlonamerna, Dodik je rekao da je „dotična“ spremna da reaguje na priču koja nije krenula odavde, ali da nikada nije regovala na činjenicu da se u BiH krši Ustav.

- Srpski predstavnici imaju svoje stavove i znaju kako da se radi u svim ambasadama širom sveta, poslala ona njihovima ili ne, oni će se uvek ponašati na taj način - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, to samo govori i svedoči o raspadu sistema u BiH, te nema tog vezivnog tkiva koje je može povezati.

Dodik je napomenuo da je u prošlosti to značilo da stranci mogu nešto uraditi, ali da danas oni ni sami sebi ne mogu pomoći.

- Nezaobilazno je s njima diskutovati, jer moćni i arogantni uvek će pokušati da slede svoju logiku i da, ako ne mogu da vas ubede, onda pokušavaju da vas spreče raznim merama, kao što vas sprečavaju na međunarodnoj sceni, pokušavaju da satanizuju, uvode sankcije i mnogo šta drugo - naveo je Dodik.

Upozorio je da o tim stvarima treba voditi računa, Dodik je rekao da Republika Srpska mora da izbori da diskusija o tome šta i kako će biti mora da bude isključivo, kako je rekao, „naša i da nema patrone sa strane, nego jednostavno da razgovaramo“.

- Zato je i naša inicijativa da razgovaramo potpuno suprotna od onog šta rade Bošnjaci - rekao je, između ostalog, Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Djordje

22.04.2021. 14:50

Pa mi srbi necemo nove granice,samo hocemo da potvrdimo sadasnje.a i ne moramo,zasto da kontrolisemo pola bosne sa samostalnom rs kad mozemo kontrolisati celu bosnu kroz dejton i sadasnje stanje?odsad pa do veka nista se u bosni ne moze uraditi dok srbi ne aminuju.