VENKO FILIPČE: Nema potrebe da se uvode dodatne mere

Tanjug

06. 03. 2021. u 19:29

ВЕНКО ФИЛИПЧЕ: Нема потребе да се уводе додатне мере

Arhiva

MINISTAR zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da u ovom trenutku nije potrebno uvoditi dodatne mere, ali nije isključuje mogućnost da se to učini.

- Zaista ne mogu sada da kažem da li će neka opšta ograničenja biti preporučena za celu zemlju. U ovom trenutku nema naznaka da treba preduzeti dodatne mere, ali ta mogućnost nije isključena - rekao je Filipče novinarima posle posete gradilištu nove zgrade Poliklinike Saraj, prenela je MIA.

Prema njegovim rečima, situacija se prati, bolnice trenutno nisu pod pritiskom, a svuda ima raspoloživih bolničkih kreveta.

Održano je nekoliko sastanaka sa Komisijom za zarazne bolesti, analiza podataka o kretanju virusa biće finalizovana sledeće nedelje i u skladu sa tim će biti doneta odluka, prenosi makedonska agencija.

Filipče je rekao da su analize pokazale da je veliki broj novih slučajeva posledica britanske varijante, preko 70 odsto, posebno u Skoplju, Kavadarcima, Negotinu, Prilepu i Ohridu.

Do sada nijedan grad nije ispunio uslove za ograničenje kretanja, ali ako se donese odluka da takvo ograničenje može imati efekta, mere će biti uvedene, prenosi agencija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)