U BiH NEĆEMO MOĆI BEZ PCR TESTA? Ovo su zahtevi ministarstva zdravlja pred praznike!

Tanjug

12. 12. 2020. u 22:48

FEDERALNO Ministarstvo zdravlja BiH zatražilo je od Saveta ministara da pred predstojeće novogodišnje i božićne praznike izda naredbu da sva lica pri ulasku u BiH moraju imati negativan PCR test ne stariji od 48 časova, uključujući i ona iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

У БиХ НЕЋЕМО МОЋИ БЕЗ ПЦР ТЕСТА? Ово су захтеви министарства здравља пред празнике!

Foto: Depositphotos

Ovaj zahtev sada bi važio za sve, odnosno i za zemlje regiona, jer su lica koja dolaze iz inostranstva i pre prelazila granicu samo uz negativan PCR test.

U zahtevu se ukazuje da ozbiljnu epidemiološku situaciju imaju i zemlje okruženja, kao i zemlje EU, pa stoga donose restriktivne mere kada su u pitanju ulascu ljudi u navedene države, prenosi Kliks.

- Pred nama su božićni praznici koje obeležavaju pripadnici katoličke i pravoslavne veroispovijesti, kao i Nova godina, pa je potrebno pravovremeno preduzeti protivepidemiološke mere da bi se sprečilo dalje širenje virusa - naveli su iz Federalnog ministarstva zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)