U DOMOVIMA TRI HILJADE MESTA: Raspisan konkurs za smeštaj studenata u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru

J. S.

27. 06. 2023. u 15:53

NA otvoreni konkurs za smeštaj brucoša i starijih studenata u domove Studentskog centra u Novom Sadu, Zrenjaninu i Somboru, na raspolaganju je ukupno 3.004 mesta.

У ДОМОВИМА ТРИ ХИЉАДЕ МЕСТА: Расписан конкурс за  смештај студената у Новом Саду, Зрењанину и Сомбору

Sajt RTV

Najviše - 2.653 mesta ima u osam domova u Novom Sadu , u Zrenjaninu ih je 208, dok dom u Somboru nudi  143 mesta. Do 10 odsto mesta od ukupno raspisanog broja, namenski je opredeljeno za smeštaj studenata iz osetljivih društvenih grupa.

Brucoši će moći da konkurišu od 1. do 15. septembra, a studenti svih ostalih godina od 15. septembra do 31. oktobra.

Pravo na smeštaj u domovima imaju studenti -  državljani  Republike Srbije  čije prebivalište nije u sedištu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, zatim akademci čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, kao i studenti koji imaju državljanstvo države u regionu i ispunjavaju uslove konkursa.

Studenti iz osetljivih društvenih grupa ostvaruju pravo na smeštaj primenom blažih kriterijuma.

- I ove godine nas tokom leta očekuje veliki inveticioni ciklus ulaganja u modernizaciju i uređenje studentskih domova i studentske menze. Investicije će se realizovati u većem broju domova u Novom Sadu, a u planu je i veliko renoviranje doma u Somboru.Svi radovi trebalo bi da  budu završeni tokom letnjeg raspusta kako bismo spremno dočekali početak školske godine i dolazak studenata na nastavu -kaže direktor Studentskog centra u Novom Sadu Zoran Martinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)