NIJE BILO DOJAVE O BOMBAMA: Ministar Ružić o polaganju male mature

Tanjug

27. 06. 2022. u 10:00

MINISTAR prosvete Branko Ružić pozvao je učenike osmog razreda, koji su jutros u devet sati počeli polaganje završnog ispita, da budu staloženi i da nemaju tremu, te istakao da je bezbednosno sve spremno u skladu sa operativnim planom, koji je sa MUP-om "do detalja isplaniran".

НИЈЕ БИЛО ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Министар Ружић о полагању мале матуре

Foto: N.Skenderija

Ružić je obišao Osnovnu školu "Ujedinjene nacije" na Ceraku i poručio da jutros ni u jednoj školi nije bilo dojava o bombama.

- Preduzeli smo sve mere, napravili operativne planove, Republička upisna komisija je smanjila broj školskih objekata u kojima se održava završni ispit za 60 odsto, sa 1260 došli smo do 522 škole - rekao je Ružić novinarima nakon obilaska i dodao da resorno Ministarstvo ima odličnu saradnju sa MUP-om.

Ministar je rekao da mala matura ne treba ni osmacima ni roditeljima da bude traumatično iskustvo.

- Uveren sam da će spram stečenog znanja uspeti da upišu željene škole, profile, smerove. Najvažnije je da ima mesta za sve učenike i stepen bezbednost testova je na najvećem mogućem nivou - rekao je Ružić.

Skoro 66.000 učenika polagaće do 29. juna malu maturu, a nakon srpskog jezika, sutra sledi matematika i u sredu kombinovani test.

Test iz srpskog jezika počeo je u 9.00 sati.

BONUS VIDEO:

DANAS TEST IZ MATERNjEG JEZIKA: Počeo završni ispit za osmake

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)