PRVI PUT “ŠTA JE SOBAR VIDEO”: Predstava u "Dadovu" - režiju potpisuje Srđan Karanović

V. V. S.

18. 04. 2021. u 21:57

U OMLADINSKOM pozorištu “Dadov” u ponedeljak, 19. aprila, premijerno će biti izvedena predstava “Šta je sobar video”. Režiju komada rađenog po tekstu engleskog pisca Džoa Ortona, potpisuje Srđan Karanović, profesor na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i nekadašnji član “Dadova”. Kostimografiju za predstavu uradila je Katarina Grčić Nikolić a scenografiju Saško Krstev.

ПРВИ ПУТ “ШТА ЈЕ СОБАР ВИДЕО”: Представа у Дадову - режију потписује Срђан Карановић

Foto D. Milovanović

Kako se najavljuje, glavni događaj u ovoj urnebesnoj komediji engleskog pisca Džoa Ortona jeste pokušaj uglednog psihijatra da prikrije svoju preljubu koristeći se lažima, pri tom uplićući sebe i ostale aktere u sve veći haos, da bi na kraju bio primoran da ipak kaže istinu ne bi li spasao ne samo ne samo svoju karijeru ili brak, već i dokazao sopstvenu uračunjivost. 

Komad je pun nervoze, neuravnoteženosti, frurstriranosti, ugušenih i pritajenih strasti u nizu konfuznih situacija, zamena identitea, travestije, ucena, pretnji, seksualnih i psiholoških igrica, obogaćenih dosetkama na temu homoseksualizma, nimfomanije, incesta i građanskog morala u Velikoj Britaniji. Ono što je zajedničko svim likovima je zapravo prikriveno nezadovoljstvo sobom i svojim životom i potreba da se nešto promeni, praćena svešću o tome koliko su male šanse da se u tome uspe.

Igraju Dušan Matejić, Ivana Dudić, Anita Stojadinović, Jelisaveta Koraksić, Stefan Radonjić, Brankica Sebastijanović i Bogdan Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!