POZORIŠNI FESTIVAL U “PAROBRODU”: Na sceni i nova ostvarenja

V.V.S.

08. 04. 2021. u 20:12

NA pozorišnoj sceni “Parobroda” (od 10.do 17.aprila) publika će moći da pogleda reviju predstava koje su već na repertoaru kao i nova ostvarenja koja će tek biti deo pozorišnog programa.

ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ У “ПАРОБРОДУ”: На сцени и нова остварења

Foto: Pozorište

Festival se otvara u subotu, 10. aprila, sa "Šumom na kraju vremena", u režiji Ivana Jovića (po tekstu Monje Jović) i u izvođenju Anđele Popović. Dva dana kasnije na repertoaru je predstava "Holivudski san" po motivima komada "Kamenje u njegovim džepovima" Meri Džons: adaptacija, režija i gluma bili su zadaci za Miloša Đurovića i Dušana Matejića. Sledeći dan je rezervisan je za predstavu "Uspomene Sare Bernar" u režiji Srđana Markovića - u izvođenju Gale Šalipur i Ivana Ninčića.

Predstava "Disko svinje", komad čuvenog irskog autora Endija Volša, koja je svoju premijeru u UK Parobrod imala u okviru ovogodišnjeg Beogradskog irskog festivala, na programu je u sredu, 14. aprila, a potom performans "Zemlja" u režiji Jadranke Anđelić, u izvođenju Ljubice Damčević.

Od ove godine na pozorišnom repertoaru “Parobroda” ponovo se nalazi i predstava "Čekanje". Režiju potpisuje Ivan Jevtović, u predstavi igraju Janko Cekić i Lazar Dubovac, u petak, 15. aprila. Završni dan festivala predviđen je za predstavu "Zagonetka revolucije", u produkciji Dah teatra. Predstavu je režirala Dijana Milošević, a igraju Evgenija Eškina Kovačević, Ivana Milenović Popović, Ivana Milovanović, Ivan Nikolić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024