NEDELJA PROĐE... Milan Karadžić: Porodica u prvom planu

Ivan Lovrić

07. 03. 2021. u 14:30

UPRKOS koroni, koja je okovala ceo svet, uspeo je da zatvori rediteljski krug i da snimi televizijsku seriju "Kalkanski krugovi".

НЕДЕЉА ПРОЂЕ...  Милан Караџић: Породица у првом плану

Foto Z. Jovanović

Sa Milanom Karadžićem, istaknutim rediteljem, razgovarali smo o novoj seriji i njegovom serioznom radu, koji ništa ne možemo da zaustavi.

Vaša serija ima neobičan naslov.

- Ona ima simboličan naziv, koji bi mogao da se tumači kao "zaštitni krugovi". Reč je o krugovima od kreča, koji su pravljeni oko prostora u kome su boravili oboleli od lepre. Dugo čuvana tajna iz prošlosti okosnica je ove intrigantne porodične drame.

Šta je izdvaja od drugih serija?

- Bar po onome što znam, mislim da je potpuno različita od drugih. Scenarista Đorđe Milosavljević napravio je fantastičnu priču sa mnogo magičnih elemenata, horora i trilera. Tu su i snažne ljubavne priče.

Humor je bio zaštitni znak većine vaših serija i filmova.

- I ovde ima humora, ali na potpuno suptilan način. Ima ga tamo gde je bio neophodan. Ali ipak je ovde reč o dramskoj strukturi.

Serija seriju stiže. Postale su popularnije od filmova.

- Takvo je vreme. Svi sedimo u kući i gledamo serije. Filmovi su bili u problemu i pre korone. Komercijalnije je napraviti seriju nego film, a i bioskopi uglavnom ne rade.

Uspešan ste režiser filmova, TV serija i pozorišnih predstava. U kojoj se režiserskoj stolici osećate najbolje?

- Imam veliko iskustvo i veliki opus, ali pozorište je moja prva ljubav. Mada sam veoma zavoleo i film i televiziju. Snalazim se na svim mestima i kažu da mi dobro ide.

Kritika je pozitivno ocenila vašu poslednju predstavu, "Ribarske svađe".

- Žao mi je što se ta predstava ne igra češće, jer je veoma dobro upakovana i brza komedija sa ekipom sjajnih mladih glumaca. Gromoglasan smeh i aplauz na kraju predstave oduševili su me.

Planirate li još nešto novo u pozorištu?

- Imamo nekih dogovora, ali to je sve neizvesno zbog ove nepredvidive situacije, tako da ne bih o planovima.

Vi i vaš Mima i dalje bratski sarađujete.

- Naravno. Mima ima lepu ulogu u "Kalkanskim krugovima", koja je drugačija od svega što je do sada radio.

Šta vam je obeležilo proteklu nedelju mimo režije?

- Pre svega druženje sa mojom ćerkom Anom. Sada planiramo zajednički scenaristički posao. Mogu samo da otkrijem da je reč o filmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)