POTRESNA SUDBINA MALE A VELIKE GLUMICE "DARE": Biljanu je majka napustila pre 6 godina - porodicu u siromaštvu odgaja samohrani otac

Novosti onlajn

24. 02. 2021. u 12:51

BILjANA Čekić maestralno je iznela ulogu Dare u ostvarenju “Dara iz Jasenovca” i osvojila je publiku glavnom ulogom u ovom filmu koji je potresao čitav region i šire.

ПОТРЕСНА СУДБИНА МАЛЕ А ВЕЛИКЕ ГЛУМИЦЕ ДАРЕ: Биљану је мајка напустила пре 6 година - породицу у сиромаштву одгаја самохрани отац

Biljana Čekić

Ovu devojčicu koja živi u selu Sreflije, deset kilometara od Kozarske Dubice, odgaja zajedno s bratom i starijom sestrom samohrani otac Radovan Čekić. Biljana ide u osmi razred, a podrška Radovanu su Biljanini baka i deka.

- Sam se brinem o deci. To je istina. Borim se koliko mogu, ali ima boga koji sve vidi - kaže Radovan.

On objašnjava da je porodicu pre šest godina napustila majka.

- Teško se živi. Radim i dan i noć u drvnoj industriji kako bih uspeo da troje dece iškolujem i da izvedem na pravi put. Samo molim boga da me posluži zdravlje - iskren je otac nove filmske zvezde, koja je svojom glumom osvojila publiku.

Biljana Čekić

Biljana je, podsetimo, za glavnu ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca" izabrana na kastingu među 2.000 dece, a producenti tada nisu ni slutili da se iz njene porodice devet članova nije vratilo živo iz zloglasnog logora. Radovan se ranije prisetio potresnih priča iz svoje porodice.

- Moja baka je sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac. Ona je preživela, ostali nisu. Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka Biljana dobro iznela glavnu ulogu - rekao je Radovan i nastavio:

- Ona je imala sreće da se spase. Preživela je Kozaru, a posle je majka uspela da je pronađe u nekom od zbegova.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)