POTRESNA SUDBINA MALE A VELIKE GLUMICE "DARE": Biljanu je majka napustila pre 6 godina - porodicu u siromaštvu odgaja samohrani otac

Novosti onlajn

24. 02. 2021. u 12:51

BILJANA Čekić maestralno je iznela ulogu Dare u ostvarenju “Dara iz Jasenovca” i osvojila je publiku glavnom ulogom u ovom filmu koji je potresao čitav region i šire.

ПОТРЕСНА СУДБИНА МАЛЕ А ВЕЛИКЕ ГЛУМИЦЕ ДАРЕ: Биљану је мајка напустила пре 6 година - породицу у сиромаштву одгаја самохрани отац

Biljana Čekić

Ovu devojčicu koja živi u selu Sreflije, deset kilometara od Kozarske Dubice, odgaja zajedno s bratom i starijom sestrom samohrani otac Radovan Čekić. Biljana ide u osmi razred, a podrška Radovanu su Biljanini baka i deka.

- Sam se brinem o deci. To je istina. Borim se koliko mogu, ali ima boga koji sve vidi - kaže Radovan.

On objašnjava da je porodicu pre šest godina napustila majka.

- Teško se živi. Radim i dan i noć u drvnoj industriji kako bih uspeo da troje dece iškolujem i da izvedem na pravi put. Samo molim boga da me posluži zdravlje - iskren je otac nove filmske zvezde, koja je svojom glumom osvojila publiku.

Biljana Čekić

Biljana je, podsetimo, za glavnu ulogu u filmu "Dara iz Jasenovca" izabrana na kastingu među 2.000 dece, a producenti tada nisu ni slutili da se iz njene porodice devet članova nije vratilo živo iz zloglasnog logora. Radovan se ranije prisetio potresnih priča iz svoje porodice.

- Moja baka je sa još devetoro rođaka bila u koloni za Jasenovac. Ona je preživela, ostali nisu. Zbog toga mi je drago što je film snimljen i što je moja ćerka Biljana dobro iznela glavnu ulogu - rekao je Radovan i nastavio:

- Ona je imala sreće da se spase. Preživela je Kozaru, a posle je majka uspela da je pronađe u nekom od zbegova.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

normalno

24.02.2021. 14:42

Ako je region samo srbija onda su svi potreseni ne opravdavam zločine koji su učinile ustaše ali bilo je i četničkih i partizanski zločina ali prošlo je sto godina od toga zar ćemo narednih petsto godina živjeti u prošlosti to nije dobro ni za koga

Nije Mala Nije Mala

28.02.2021. 17:48

@normalno - ЈВО (четници) а и партизани не могу и не смеју никада да се стављају у исту групу са усташама. Како неко може да пореди било какав злочин (а било је зла на све стране, рат је рат) са усташким злом је ван памети. Изједначавање усташких злочина са било каквим другим је исто као када би рекли да су амерички и руски злочини исти као нацистички, и да су Аушвиц, Дахау, Матхаузен само повод за мржњу, а не места где су побијени милиони људи. А ти логори смрти су у поређењу са Јасеновцем били одмаралишта... Да ли ћемо да памтимо Јасеновац 500, 1000 година? Хоћемо, морамо.