PRIZNANJE UDRUŽENJA KOMPOZITORA SRBIJE: "Darko Kraljić" Stjepku Gutu

M. N. M.

29. 02. 2024. u 18:13

PRESTIŽNA Nagradu Udruženja kompozitora Srbije "Darko Kraljić" za muzičko stvaralaštvo/životno delo u domenu popularne muzike za 2023. godinu, pripala je kompozitoru, aranžeru, džez trubaču, dirigentu, pedagogu - Stjepku Gutu.

ПРИЗНАЊЕ УДРУЖЕЊА КОМПОЗИТОРА СРБИЈЕ: Дарко Краљић Стјепку Гуту

UKS promo

Stručna komisija UKS u sastavu Radivoje Radivojević, predsednik i kompozitori Žarko Dančuo, Jovan Maljoković, Vladan Vučković - Paja i Dragoljub Ilić, donela je odluku da se priznanje dodeli Gutu, čiji "izuzetno bogat autorski opus imponuje vrhunskim kvalitetom i raznovrsnošću, što daje posebnu težinu i lepotu njegovom stvaralaštvu".

Muzičko obrazovanje Gut je sticao najpre u Beogradu i Novom Sadu, a studije džez muzike nastavio je na akademijama Swiss Jazz School i Berkeley. Karijeru je započeo kao trubač i solista Big benda RTS, a sarađivao je sa mnogim džez muzičarima i ansamblima, među kojima su Klark Teri, Vinton Marsalis, Džoni Grifin, Kertis Fuler, Džimi Kob, Lajonel Hempton, Duško Gojković, Mića Marković, Mile Pavlović, Bora Roković, Miša Krstić... Bio je predavač u Gracu, Nju Hempširu, Roterdamu, Hagu, Njujorku, Parizu i Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Laureatu će nagrada biti uručena na autorskom koncertu 17. juna 2024. godine na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, na kome će biti izvedene najpoznatije kompozicije iz njegovog autorskog opusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)