ZASMEJAVAO CELU JUGOSLAVIJU: Navršava se 100 godina od rođenja Radivoja Lole Đukića

D.B.M.

31. 03. 2023. u 18:30

VEROVATNO da nije bilo ikoga u SFRJ koji davne 1959. subotom uveče nije bio ispred televizijskog ekrana i gledao "Servisnu stanicu". Gledaoci od Vardara pa do Triglava pratili su dogodovštine gazde Jordana i v.d. Rake. Našu prvi humorističku seriju, koja je iznedrila komičare Miodraga Petrovića Čkalju, Miju Aleksića, Đokicu Milakovića, Miodraga Popovića Debu, Dragutina Gutu Dobričanina, osmislio je scenarista, reditelj i idejni tvorac Radivoje Lola Đukić, čija se stogodišnjica rođenja navršava u ponedeljak.

ЗАСМЕЈАВАО ЦЕЛУ ЈУГОСЛАВИЈУ: Навршава се 100 година од рођења Радивоја Лоле Ђукића

foto Privatna arhiva


Lola Đukić je jedan od utemeljivača Televizije Beograd i osnivač Pozorišta na Terazijama, a povodom značajnog jubileja u RTS klubu, od 3. do 7. aprila, od 13 do 15 časova, biće prikazana njegova odabrana televizijska ostvarenja, radijski zapisi njegovih drama i intervjua. Takođe će biti predstavljeno obnovljeno izdanje "Sklerotičnih memoara" u izdanju RTS i izloženo nekoliko likovnih dela ovogsvestranog umetnika iz zbirke koju baštini njegova supruga Jelena Đukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)