NOVA IZLOŽBA U SALONU MSUB, U PARISKOJ ULICI: "Studija slučaja" Biljane Đurđević

M.A.K.

24. 03. 2022. u 16:49

SALON Muzeja savremene umetnosti, od 25. marta ( U 19 časova) do 23. maja, ugostiće izložbu "Studija slučaja" Biljane Đurđević, čiji je kustos Miroslav Karić.

НОВА ИЗЛОЖБА У САЛОНУ МСУБ, У ПАРИСКОЈ УЛИЦИ: Студија случаја Биљане Ђурђевић

foto: Bojana Janjić/MSUB

Radovi sa ove pstavke predstavljaju nastavak umetničinih istraživanja, koje je umetnica započela serijim radova pod nazivom "Oruđe delanja", a tematizovala je funkcionisanje današnjeg društva, ogrezlog u procesima neprekidne proizvodnje i potrošnje. Istovremeno, kako piše u najavi izložbe "Studija slučaja" delom proizilazi iz grafičke novele koju je autorka objavila 2020. a koja je dobila dalju vizuelnu razradu u seriji slika velikog i srednjeg formata, ali i u video-animacijama.

Slikarka rođena 1973. u Beogradu, docent je na Fakulteta likovnih umetnosti, gde je završila magistarske i doktorske studije, a bila je bila i gostujući predavač na Univerzitetu "Parsons" u Njujorku. Samostalno je predstavljala radove u Stokholmu, Haifi, Tel Avivu, Berlinu, Beogradu, Budimpešti i Beču i učestvovala na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024