POSTHUMNO "DOBRIČIN PRSTEN": Porodici Milana Gutovića uručena ugledna nagrada (FOTO/VIDEO)

Novosti online

23. 12. 2021. u 11:24

NAGRADA "Dobričin prsten", ugledno glumačko priznanje Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo, danas je posthumno dodeljena porodici Milana Laneta Gutovića.

ПОСТХУМНО ДОБРИЧИН ПРСТЕН: Породици Милана Гутовића уручена угледна награда (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: M. Anđela

Nagrada je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu uručena sinu Spasoju i ćerki Milici.

Proslavljeni glumac preminuo je u avgustu ove godine. Gutović je bio jedan od najdarovitijih i najsvestranijih glumaca na ovim prostorima, a mnogi likovi kojima je na televiziji, pozorištu i filmu udahnuo život stekli su kultni status.

Milan Gutović (1946—2021) je 34. laureat ovog visokog staleškog priznanja, koje se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića i od unikatne oslikane diplome na pergamentu, rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića.

Nagrada "Dobričin prsten" za životno delo ustanovljena je 1980. godine, a među prvim dobitnicima bili su Ljuba Tadić, Mira Stupica, Mija Aleksić, Zoran Radmilović, Nevenka Urbanova, Rahela Ferari, Branko Pleša, Danilo Bata Stojković, Marija Crnobori, Mata Milošević, Ljiljana Krstić, Petar Kralj, Olivera Marković, Rade Marković, Stevan Šalajić, Mira Banjac i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)