SLAVNI POČECI TALIČNOG TOMA: Nova izdanja stripova o popularnim junacima

A. VOJINOVIĆ

26. 10. 2021. u 13:09

AVANTURE Taličnog Toma, omiljenog kauboja sa Divljeg zapada, ponovo su pred domaćim ljubiteljima devete umetnosti. "Čarobna knjiga" objavila je knjigu o prvim dogodovštinama popularnog junaka, a čitaoce u narednom periodu očekuje i kompletan serijal.

СЛАВНИ ПОЧЕЦИ ТАЛИЧНОГ ТОМА: Нова издања стрипова о популарним јунацима

Foto "Čarobna knjiga"

Od novijih izdanja ove kuće, pred čitaocima je i Stražinskog "Supermen Zemlja jedan", Petrimov "Treba ucmekati Ramireza", kao i Hermanovi "Tornjevi Boa-Morija 2".

Belgijski karikaturista i strip crtač Moris de Bever je prvi strip posvećen njegovom najpoznatijem junaku, Taličnom Tomu, objavio još davne 1946. godine. Avanture kauboja sa belim šeširom i crvenom maramom koji se na svom putu susreće i suočava sa brojnim dobrim i lošim momcima, ali i istorijskim ličnostima (braća Dalton, Kalamiti Džejn, Bili Kid, Roj Bin, banda Džesija Džejmsa, Sara Bernar...) osvojile su domaću publiku još u vreme bivše Jugoslavije. "Čarobna knjiga" sada čitaocima nudi prve epizode o Taličnom Tomu i najavljuje kompletan serijal o čuvenom kauboju koji će hronološki objavljivati u narednim mesecima.

Foto "Čarobna knjiga"

Nove epizode "čoveka od čelika" iz pera čuvenog scenariste Dž. Majkla Stražinskog čitaocima donosi strip "Supermen Zemlja jedan".

U ovoj epizodi, kako se navodi u najavi stripa, autor pripoveda sasvim drugačiju, savremenu priču o poslednjem sinu Kriptona i njegovoj borbi za spas čovečanstva, priču o izdaji i žrtvovanju u ime istine i pravde i otkriva da čak i jednom Kriptoncu srce može da bude slomljeno.

Pred ljubiteljima stripa je i prava akciona priča o najopasnijem ubici kojeg je Meksiko ikada video - "Treba ucmekati Ramireza" francuskog autora Nikole Petrima.

Ovaj napeti triler čitaoce vodi u srce Arizone, gde prati junaka, Žaka Ramireza, koji nakon neočekivanog susreta postaje meta opasnog meksičkog kartela koji je rešen da ga eliminiše.

U "Tornjevima Boa-Morija 2" čuveni belgijski strip-autor Herman donosi nastavak priče o časnom vitezu Emaru od Boa-Morija, koji pokušava da se vrati u svoj zamak iz kog je proteran.

Foto "Čarobna knjiga"

Ova nimalo laka odluka odvešće Emara na dugo putovanje širom Evrope, pa sve do daleke palestinske zemlje, dok će se na svom putu sresti sa brojnim iskušenjima i izazovima.

Foto "Čarobna knjiga"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!