OSMI ŠEKSPIR FESTIVAL: Teatar ponovo u igri

M. N. M.

18. 06. 2021. u 19:47

PREDSTAVA "Tragedija Hamleta" čuvenog Pitera Bruka u izvođenju francuskog teatra Des Lumires et des Ombres, koju je režirao Gi Pjer Kulo, otvoriće 8. "Šekspir festival" u Vili Stanković u Čortanovcima.

ОСМИ ШЕКСПИР ФЕСТИВАЛ: Театар поново у игри

foto promo/ šekspir festival

Jedinstveni međunarodni festival će od 2. do 6. jula predstaviti program sačinjen od savremenih svetskih produkcija Šekspirovih dela, iz Francuske, Italije, Makedonije i Srbije.  Na centralnoj festivalskoj lokaciji, u Vili Stanković, nastupiće Narodni teatar Bitola predstavom History of motherfuckers - Korolian u režiji jednog od najznačajnijih savremenih reditelja u našoj zemlji, Andraša Urbana, a biće izveden i "Moj Šekspir" Nikite Milivojevića, neočekivana forma u kojoj glumci najvećeg dramskog pisca smeštaju u sadašnjost predstavljajući ga kroz dogodovštine iza scene i iskustva stečena kroz nastupe u Šekspirovim dramama. U pratećem festivalskom programu, publika će u Kulturnom centru Novog Sada moći da pogleda filmske adaptacije Šekspirovih dela, "Korolian" i "Bura". Za oktobar je planiran čuveni "Makbet" u produkciji  Sardegna Teatro / Compagnia Teatropersona iz Italije, koji se igra širom planete a u okviru programa "Šekspir festivala" dolazi i u Srpsko narodno pozorište.

 - Ponovo smo u igri! Godinu dana bili smo izbačeni iz nje - ali evo nas ponovo na pozorišnom terenu. Evropsko prvenstvo u fudbalu dalo nam je podsticaj da i Šekspira ove godine obučemo u festivalski dres, sa brojem 8! Osmi po redu Šekspir festival od 2. do 6. jula oživeće ponovo predivni ambijent Vile Stanković. Biti - il` ne biti... Biti - naravno! Dobro došli! - poručuje Nikita Milivojević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024