NASTAVLJENO PRIPREMNO ROČIŠTE "VRAČARCIMA": Advokati predlažu dokaze i svedoke

Z. Uskoković

06. 02. 2024. u 16:12

PRIPREMNO ročište kriminalnoj grupi, poznatijoj kao "Vračarci" , nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iznošenjem dokaza i imena svedoka, koje su predložili optuženi i njihovi advokati. .

НАСТАВЉЕНО ПРИПРЕМНО РОЧИШТЕ ВРАЧАРЦИМА: Адвокати предлажу доказе и сведоке

Foto: V. N.

Kao i prošlog puta i ovo pripremno ročište održano je iza zatvorenih vrata, a biće nastavljeno i sutra,  posle čega će biti zakazan javni pretres.

Sredinom januara, na početku ovog dela sudskog postupka, optuženi, koji su dovedeni iz pritvora, izjasnili su se da nisu krivi. Prema optužnici,koju je podiglo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, grupu predvode Nikola Vušović, zvani Ludi i Ćopavi Džoni sa Vračara, koji je u bekstvu, kao i Uroš Piperski, koji je na izdržavanju kazne u Portugaliji zbog krivičnih dela počinjenih u toj zemlji. Njima se u Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu sudi u odsustvu.

Na optužnici je 38 imena, od kojih je 11 u bekstvu, a deo po evropskim zatvorima. Jedan od njih je i Dario Đorđević Zvani Dekster, koga tužilaštvo tereti da je visokorangirani pripadnik ove grupe, a koji izdržava kaznu u Austriji.

"Vračarci" su optuženi za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, ali i da su počinili tri teška i pet pokušaja teških ubistava. Terete se za likvidacije Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca. Takođe, kako tvrdi tužilac, pokušali su da ubiju Lazara Vukićevića ( prema optužnici TOK kasnije ga ubili pripadnici Belivukove kriminalne grupe), Samira Divljanovića,Miloša Nilovića Runju, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.

Prvog dana pripremnog ročišta pročitana je optužnica, posle čega su se prisutni izjasnili o krivici, a onda je tužilaštvo izlistalo, koje će sve dokaze da izvede protiv okrivljene kriminalne grupe, za koju se navodi i da je delovala kao ispostava "kavačkog klana" i da je dobijala naredbe od Radoja Zvicera.

U međuvremenu, nedavno je potvrđena i optužnica protiv Zvicera i još nekoliko ljudi, među kojima je (opet) Vušović, ali i još neki "vračarci", pa je tužilaštvo predložilo da se ta dva postupka spoje. O tome će nadležni sud tek da donese odluku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!