HOĆE DA ROBIJA U SRBIJI: Siniša Sablić (82), brat poznate glumice, uputio zahtev Višem sudu u Beogradu

S. J. M.

27. 01. 2022. u 09:38

VIŠI sud u Beogradu će najverovatnije sledeće nedelje obelodaniti kakvu je odluku doneo po zahtevu Kube i Siniše Sablića (82) da bude prebačen u Srbiju na izdržavanje desetogodišnje kazne, na koju je u toj državi osuđen zbog trgovine ljudima i nedozvoljene trgovine garderobom.

ХОЋЕ ДА РОБИЈА У СРБИЈИ: Синиша Саблић (82), брат познате глумице, упутио захтев Вишем суду у Београду

Siniša Sablić, Foto Privatna arhiva

Sud je prekjuče održao javnu sednicu, a odluku koju je doneo u pisanoj formi najpre će proslediti strankama u postupku.

Zamolnica da se Sablić, koji je naš državljanin i brat glumice Jelisavete Seke Sablić, prebaci u Srbiju najpre je stigla u Ministarstvo pravde. Ono je dalo mišljenje da su ispunjeni uslovi za priznanje strane sudske presude i premeštaj osuđenika i predmet prosledilo Višem sudu na konačnu odluku.

Kako nam je objašnjeno, ako sud prizna tu presudu iz Havane, ne može da uveća kaznu Sabliću, već samo da je prihvati ili eventualno umanji, u skladu sa našim zakonodavstvom.

Foto Privatna arhiva

Sablić je osuđen jer je dvema Kubankama plaćao za seksualne usluge, koje je sa njima imao i podvodio ih prijateljima i poslovnim partnerima. Na sudu je priznao da im je davao novac i garderobu, koju je donosio iz Srbije i preprodavao je u Havani. Takođe je i zbog nedozvoljene trgovine osuđen na godinu dana zatvora.

On je, navodno, priznao da je devojke preporučivao drugima, ali je tvrdio da od toga nije imao nikakvu materijalnu korist. Na sudu su svedočile i Kubanke koje su kazale da su same pristajale na seksualne odnose i da su to naplaćivale.

Prema nekim nezvaničnim informacijama, Sablić je navodno i živeo sa te dve žene, a sa jednom čak ima i dete. Problem je nastao kad su mu nestale pare iz sefa, pa ih je optužio za krađu i prijavio policiji. Navodno su onda one odlučile da se osvete i prijavile ga za trgovinu ljudima. Sud je očigledno smatrao da ima dokaza za to krivično delo i osudio ga.

Sablić je, inače, godinama živeo u Havani, a pre toga u Kanadi.

STANODAVAC GA PRIJAVIO IZ OSVETE?

PREMA nekim pričama, koje su se pominjale u medijima, Sablić je u Havani živeo kao podstanar. Navodno je stanodavce prijavio da su mu ukrali novac, a onda su oni uzvratili kontratužbom i prijavili ga za trgovinu ljudima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ISPOVEST SVEDOKA KRVOPROLIĆA U BANJSKOJ: Bojana Mijailovića policajci tzv. Kosova streljali u šumi