SUĐENJE GLUMCU MILANU KALINIĆU: Svedočili snimatelj i novinar - izveštavali sa događaja, ali napad nisu videli

S. J. M.

24. 01. 2022. u 18:31

NA ponovljenom suđenju u Višem sudu glumcu Milanu Kaliniću zbog optužbi za nasilničko ponašanje uoči košarkaške utakmice Crvene Zvezde i Partizana pre tri godine, juče su svedočili predstavnici medija.

СУЂЕЊЕ ГЛУМЦУ МИЛАНУ КАЛИНИЋУ: Сведочили сниматељ и новинар - извештавали са догађаја, али напад нису видели

Foto: N. Skenderija

Snimatelj, fotograf i sportski novinar Telegrafa, čiji su snimci i fotografije podneti kao dokazi, su kazali da nisu videli sam incident. Snimatelj Jovica Vučković naveo je da je video samo ono što je snimio, jer je gledao kroz kameru, ali ne seća se da li je tad na sajt pušten montiran ili sirov snimak.

Njegov kolega fotograf Marko Jovanović kazao je da je u dvoranu "Pionir" ušao pet minuta pre početka utakmice, kada se incident u kojem je učestvovao Kalinić, već završio.

- Iz redakcije su me zvali da pitaju da li imam slike Kalinića, a ja nisam znao o čemu se radi. Zato sam onda fotografisao Kalinića dok je stojao sa Draganom Šutanovcem i sedeo na reklamama - kazao je Jovanović.

Sportski novinar Bojan Milunović, koji je tad radio u Telegrafu, kazao je da događaj nije video, jer je pres loža bila predaleko, ali da je prišao kad je video gužvu i komešanje, međutim, tad se sve već smirilo:

- Javio sam u redakciju da je došlo do sukoba Kalinića i nekog nepoznatog i da su mi tu ljudi rekli da su se sukobili oko mesta za sedenje. Ne sećam se da li sam pisao tekstove o tom događaju.

Kalinić se inače tereti da je tad šakom u glavu udario Dalibora Krkovića, što je on u sudu negirao.

Foto arhiva VN

Deo slika više nije dokaz

Svi svedoci kazali su da ne zanaju ko je njihovom sajtu dao fotografije tog incidenta, a koje su imenovane kao ustupljene.

Nakon toga sudija je delimično prihvatio zahtev odbrane da se iz dokaza izdvoje sve te fotografije, ali samo one koje su ustupljene. Tužilaštvo se tome protivilo i najavilo žalbu Apelacionom sudu.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)