„NOVOSTI” SAZNAJU: Evo u kakvom su stanju dečaci i njihovi roditelji povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Kikinde

R. Š.

02. 11. 2021. u 13:19

VOZAČ automobila „jugo” M. P. (43) iz Ruskog Sela kod Kikinde, koji je u subotu ujutro, kada je vozilo udarilo u metalni stub, teško povređen zajedno sa suprugom, dvojicom maloletnih sinova i bratom, i dalje je u teškom stanju.

„НОВОСТИ” САЗНАЈУ: Ево у каквом су стању дечаци и њихови родитељи повређени у саобраћајној несрећи код Кикинде

Foto: R. Š.

Njegova žena i dečaci (8 i 10 godina) stabilno su i dobrog opšteg stanja. Roditelji i deca i dalje se nalaze na lečenju u Novom Sadu, gde su prebačeni u subotu, nakon ukazane pomoći u Opštoj bolnici u Kikindi.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine pacijent M. P. primljen je sa teškim telesnim politraumatskim povredama, a pacijentkinja N. P. sa teškim telesnim povredama u vidu preloma butne kosti i nadlaktice. Nakon hitne dijagnostike i hirurškog zbrinjavanja on je smešten na Kliniku za anesteziju i intezivnu terapiju u teškom opštem stanju. Ona je, nakon inicijalnog hirurškog zbrinjavanja, smeštena na Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju KCV i stabilnog je opšteg stanja – saopštila je za „Novosti” PR služba Kliničkog centra Vojvodine.

Dečaci se nalaze na oporavku u Dečijoj klinici i dobro su, saznali smo od portparola ove ustanove dr Andree Đuretić.

- Obojica dečaka nalaze se na oporavku na odeljenju, stabilno su i u dobrom su stanju. Jedan dečak je imao povredu glave, ali nije imao potres mozga, drugi je imao ortopedske povrede i adekvatno je zbrinut – rekla nam je dr Đuretić.

Ova porodica povređena je kada je „jugo” kojim je upravljao M. P. na izlazu iz Ruskog Sela, na putu prema Srpskoj Crnji, iz zasad nepoznatih razloga najpre udario u metalni stub, a onda sleteo s puta. U vozilu je bilo ukupno šestoro putnika iz iste porodice. Osim roditelja i dva mlađa dečaka, sa njima je bio i stariji sin od 15 godina i njihov stric, koji je bio na mestu suvozača. Tinejdžer je zadobio samo lakše telesne povrede i istog dana je iz kikindske bolnice pušten na kućni opopravak.

STRIC ODBIO LEČENjE

U autu je, na mestu suvozača, bio i stric povređenih dečaka, odnosno vozačev brat R. P. (37). On je doživeo tešku povredu leve ruke i desne potkolenice i takođe je prebačen na lečenje u KCV. Međutim, saznajemo da je odbio da ostane na klinici i istog dana sanitetom iz Kikinde vratio se kući. Vozač „juga” M. P. dan pre nezgode je izašao iz kikindske bolnice gde se lečio od kovida i trebalo je da ostane u samoizolaciji, ali tu meru je prekršio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!