INDIJA SVE VIŠE UVOZI NAFTU IZ RUSIJE: Količine premašile one iz Saudijske Arabije i Iraka zajedno

Novosti online

04. 07. 2023. u 00:09

DNEVNE isporuke svih vrsta nafte iz Rusije u Indiju porasle su na 2,2 miliona barela dnevno tokom prošlog meseca i tako oborile rekord deseti mesec zaredom, saopštila je analitičarska firma Kpler.

ИНДИЈА СВЕ ВИШЕ УВОЗИ НАФТУ ИЗ РУСИЈЕ: Количине премашиле оне из Саудијске Арабије и Ирака заједно

Foto: Profimedia/Ilustracija

Indijski uvoz nafte iz Rusije je sada veći nego uvoz iz Saudijske Arabije i Iraka zajedno, prenosi "Blumberg".

Izvoz nafte Ural iz Rusije u Indiju je u junu oborio još jedan rekord - 1,5 miliona barela dnevno.

Najveći kupci ruske nafte u Indiji su u protekla dva meseca bili indijska državna kompanija "Indian Oil korp" i najveći holding u zemlji "Relajens Indastris", dodaje agencija Kpler.

Analitičar kompanije Kpler Viktor Katona smatra da je indijski uvoz nafte iz Rusije blizu svog limita zbog problema sa infrastrukturom, kao i zbog potrebe da se održe dobri odnosi sa ostalim snabdevačima naftom. On očekuje da će narednih meseci uvoz nafte iz Rusije početi da pada.

(rt.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!