PUMPE TEK NIČU UZ AUTO-PUT: Na "Milošu Velikom" zasad jedna, a radi se na tri pumpe

S. B.

13. 06. 2023. u 11:23

AUTO-PUTEM "Miloš Veliki" vozi se već skoro četiri godine. Deonica od Obrenova do Ljiga otvorena je u avgustu 2019. godine. Trenutno je povezano oko 130 kilometara, a vozači benzin mogu da dokupe tek na jednoj benzinskoj pumi, u okolini Čačka. U toku je gradnja još tri, a kada bi se iskoristile sve lokacije predviđene prostornim planom, od Beograda do Požege moglo bi ih biti ukupno osam.

ПУМПЕ ТЕК НИЧУ УЗ АУТО-ПУТ: На Милошу Великом засад једна, а ради се на три пумпе

Foto Nikola Skenderija

Putnici na novom auto-putu još u oba pravca ne mogu da računaju da će dopuniti rezervoar. To će se, doduše, ovih dana promeniti.

- Na državnom putu postoji izgrađena jedna benzinska stanica i to na 114. kilometru, u smeru Beograd - Čačak - kažu u "Putevima Srbije". - Reč je o lokacija Sokolići I. Lokacija je Prostornim planom područja posebne namene infrastrukturnog koridora auto-puta E-763, deonica Beograd - Požega, predviđena za uslužni centar. Stanice za snabdevanjem gorivom su obavezan sadržaj za korisnike auto-puta na lokacijama predviđenim za uslužni centar i odmorišta tipa 2. Na odmorištima tipa 1 i parkiralištima stanice za snabdevanjem gorivom su mogući sadržaji.

Dve godine pošto je izgrađena prva stanica na lokaciji predviđenoj za uslužni centar, u toku je izgradnja stanica na lokaciji Sokolići II, kao i obostrano na parkiralištu Ruklada, opština Ub. Na ostalim lokacijama nije započeta izgradnja stanica za snabdevanje gorivom.

- Lokacije stanica za snabdevanjem gorivom se planiraju na osnovu usvojene planske i potvrđene tehničke dokumentacije, a sve u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, Zakonom o putevima i svom važećom zakonskom i podzakonskom regulativom iz ove oblasti - dodaju u "Putevima Srbije". - Prostornim planom područja posebne namene infrastrukturnog koridora autoputa E-763, predviđen je jedan uslužni centar, Sokolići, četiti odmorišta tipa 1, po dva na 25. i 85. kilometru od Beograda. Predviđena su i tri omorišta tipa 2, obostano na 58. kilometru i jedno prkeoputa uslužnog centra u Sokolićima.

S. B.

Devet parkirališta

NA auto-putu "Miloš Veliki" je izgrađeno i u funkciji je devet parkirališa. Pet ih je sa leve strane, smer Čačak - Beograd i četiri sa desne strane, smer Beograd - Čačak. Pored navedenih parkirališta postoje i dva SOS parkinga, po jedan za svaki smer, na prevoju Vrnčani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)