NIS-u dodeljena povelja Društva matematičara Srbije (FOTO)

Promo

25. 05. 2023. u 12:43

DRUŠTVO matematičara Srbije dodelilo je kompaniji NIS povelju za dugogodišnju podršku mladim matematičarima i aktivnostima Društva.

НИС-у додељена повеља Друштва математичара Србије (ФОТО)

Foto: Promo

NIS-u je povelja dodeljena na svečanoj akademiji održanoj u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, povodom obeležavanja 75 godina postojanja Društva matematičara Srbije. Ovom prilikom uručene su i medalje pobednicima Srpske matematičke olimpijade.

U ime NIS-a povelju je primio Nikolaj Zalevski, direktor Departmana za digitalne tehnologije i inovacije.

- Želeo bih da se zahvalim u ime kompanije NIS, i u moje lično ime, za ovu nagradu i zahvalnicu koju smo dobili danas. Kompanija NIS kroz program „Energija znanja“ već više od deset godina podržava Društvo matematičara Srbije, a takođe i mlade talente i naučnike ove države. Smatramo da su znanje i obrazovanje naša misija kojom doprinosimo boljoj budućnosti Srbije. Kao naftna kompanija, kojoj su osnov prirodne nauke kao što su matematika, fizika i druge, nastojimo da razvijamo naše talente i na to gledamo kao na dugoročnu investiciju u znanje, u inovacije, ali i u privredu - rekao je Zalevski i poželeo takmičarima i njihovim profesorima još mnogo uspeha i novih pobeda.

Prof.dr Miroslav Marić, predsednik Društva matematičara Srbije, zahvalio je partnerima na podršci koju dobijaju mladi matematičari.

Foto: Promo

- Jasno je da sve naše aktivnosti traže ozbiljne materijalne resurse, mnogo toga ne bismo mogli da ostvarimo da nema naših vernih partnera, državnih institucija, društveno odgovornih firmi i pojedinaca koji nas svesrdno iz godine u godinu podržavaju. Ovom prilikom želim da vam svima, u ime svih članova društva, izrazim duboku zahvalnost jer ste doprineli da mnoga takmičenja budu realizovana, medalje osvojene, a najlepša drugarstva sa letnjih i zimskih škola budu sklopljena na radost svih - rekao je Marić.

Akademik Zoran Knežević, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, obratio se prisutnima i istakao dugogodišnju saradnju sa Društvom matematičara Srbije.

Knežević je naveo da SANU i Društvo matematičara Srbije neguju bliske odnose, praktično od samog osnivanja, i izrazio uverenje da će Društvo matematičara Srbije nastaviti sa uspesima, dok će u Akademiji uvek imati dobronamernog i pouzdanog partnera.

Kompanija NIS u okviru svog programa „Energija znanja“ od 2013. godine podržava Društvo matematičara Srbije, a kroz saradnju sa Društvom, NIS podržava i održavanje Srpske matematičke olimpijade, kao i pripreme i učešće naših predstavnika na međunarodnim olimpijadama.

Foto: Promo

U cilju popularizacije prirodnih nauka, kao i afirmacije mladih i talentovanih matematičara, kompanija NIS podržava i matematičke manifestacije i radionice koje organizuje Društvo matematičara Srbije, kao što je nedavno održana manifestacija „Maj mesec matematike“. Pored toga, NIS ulaže i u obrazovnu infrastrukturu. Uz podršku kompanije je u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu otvoren kabinet za informatiku, koji se koristi za redovnu nastavu, kao i za pripreme učenika za međunarodna takmičenja.

Povelju za dugogodišnju uspešnu saradnju i podršku aktivnostima Društva matematičara Srbije dobili su, između ostalih, i Ministarstvo prosvete Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Srbije, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Srbije, Matematička gimnazija u Beogradu, Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Kragujevcu i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZDAO VUČIĆA KAO LUKAŠENKA: Nije slučajno što je Slobodan Milošević za Bogoljuba Karića rekao da je najgori čovek na svetu